VIDEO: Na skok do Kodaně aneb Zájezd na utkání Brøndby – Sparta

4 minuty čtení

Před startem základních skupin evropských pohárů UEFA povolila venkovní výjezdy, a to znamená jediné – čeští fanoušci opět mohou vyrazit podpořit svůj oblíbený tým, sledovat Spartu (Evropská liga), Slavii nebo Jablonec (Evropská konferenční liga) a při tom poznat kus světa. Minulý týden jsme strávili v dánské Kodani a sledovali na vyprodaném stadionu utkání EL mezi Brøndby a Spartou. Vyrazte s námi příště i Vy!

Soutěže o ceny, tipovačky a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Čekalo se dlouho a na sociálních sítích už hojně probíhaly útočné výpady zmatených fanoušků, kteří stále nevěděli, jestli svůj tým mohou nebo nemohou podpořit i ve venkovních zápasech. Ale jak se říká, kdo si počká, ten se dočká. Největší fotbalová organizace v Evropě nakonec dala výjezdům zelenou a my mohli vyrazit do Kodaně s fanoušky Sparty Praha.

MALÁ MOŘSKÁ VÍLA A VYNÁLEZCI LEGA

Možností nabízí hlavní město Dánska opravdu spoustu. Jako předkrm před večerním zápasem na předměstí Brøndby – Sparta Praha jsme si tak prohlédli slavné Radniční náměstí, chybět nemohla ani Malá mořská víla na nábřeží Langelinie, Gefionova fontána, vojenská pevnost Kastallere ve tvaru pěticípé hvězdy, místní Planetarium, zábavní park Tivoli nebo třeba obchod Lego store. Tam jsme obdivovali postavičky z Lega v životní velikosti. Však právě v Dánsku tyto legendární kostičky, které baví děti mnoha generací, roku 1932 vznikly. A Dánové jsou na to právem pyšní.

A chybět nemohl ani slavný kodaňský pivovar proslavený po celém světě – Carlsberg. Hlavní město Dánska zkrátka nabízí vyžití pro náročné. Celé město je poseto přírodními parky, zelení a spoustou cyklistů. Jako byste ani nebyli ve velkoměstě, a přitom máte tolik možností!

MRÁZ PO TĚLE A 20 TISÍC SKANDUJÍCÍCH DÁNŮ

Fantastická atmosféra pak panovala po celé utkání prvního kola Evropské ligy v dánské Kodani, kde Brøndby hostilo na vyprodaném stadionu pražskou Spartu (0:0). Letenský tým podpořilo takřka 500 českých fanoušků, kteří šli na stadion pochodem z kodaňského náměstí.

Elektrizující kulisa bezmála 20 tisíc stojících a neúnavně fandících fanoušků domácího mužstva byla odměnou a potěchou duše každého fotbalového fanouška. Dlouhé měsíce se hrál fotbal bez diváků, až nyní je zpátky tak, jak ho známe! Pokud ještě váháte, zda vyrazit na fotbal na sever Evropy, tak třeba právě Brøndby s jejich pekelnými fanoušky můžeme 100% doporučit. Husí kůže po celém těle je zaručena.

Spousta ligových soutěží a týmů dostává po přestupovém šílenství úplně nový rozměr. Buďte s námi i vy u zápasů evropských pohárů nebo elitních fotbalových lig po celé Evropě – Premier League, Serie A, Bundesligy a mnohých dalších. V nabídce máme i zájezdy a vstupenky na nový tým božského Lionela Messiho Paris St. Germain. U nás si vybere každý!

NÁŠ TIP: Nenechte si ujít ani novinky v našem FAN shopu.
Potěšte svou fotbalovou duši suvenýry už od 25 korun!

Přejít do FAN shopu