Byli jsme u toho: Báječný týden Realu Madrid

3 minuty čtení

Real Madrid udělal vytoužený krok k mistrovskému titulu. Před našimi zraky dokázal otočit El Clásico, ale tím sezona ani zdaleka nekončí. Bílý balet je rekordmanem Ligy mistrů a ušatý pohár chce zvednout nad hlavu i letos.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Fanoušci Realu Madrid prožili báječný týden. Jejich miláčci nejprve zvládli na penalty odvetu s obhájci titulu Ligy mistrů Manchesterem City a postoupili do semifinále. O pár dní později pak vyhráli největší derby fotbalové Evropy El Clásico.

Magickou noc v Lize mistrů zařídil fenomenální Lunin

Vynikající výkon odvedl na Etihad Stadium především brankář Andrij Lunin, který odrážel všechny pokusy Haalanda, De Bruyneho a dalších hvězd. Carlo Ancelotti je prvním trenérem v historii, který vyřadil Pepa Guardiolu z Ligy mistrů ve třech různých sezonách – semifinále 2014 proti Bayernu, semifinále 2022 proti City a současné čtvrtfinále 2024 opět proti City.

Mimochodem v posledních dvou ročnících Champions League se vždy stalo, že vítěz dvojzápasu Real Madrid – Manchester City se později radoval z celkového prvenství. Loni v semifinále uspěli Cityzens a posléze ve finále udolali Inter Milán, o rok dříve ve stejné fázi uspěl Real a poté porazil ve finále Liverpool. Letos se dva velikáni světového fotbalu potkali už ve čtvrtfinále. Před královským klubem z Madridu jsou tedy ještě dvě překážky – v semifinále Bayern a později v případném finále ve Wembley vítěz dvojzápasu PSG – Dortmund.

Vinicius překonal všechny Brazilce. A my byli u toho!

Fanoušci Realu ale snad ještě ani nedoslavili a už měli další důvod k radosti. Na vyprodaném Bernabéu, momentálně nejmodernějším stadionu na světě, jsme totiž společně s našimi klienty a fanoušky Bílého baletu sledovali vítězství v největším derby fotbalové Evropy. Barcelona v El Clásicu dvakrát vedla, ale Madrid ukázal nezlomnou sílu a otočil výsledek.

Vinicius se navíc stal před našimi zraky nejplodnějším brazilským hráčem v historii El Clásica – vsítil v tomto velkém derby již 7 branek. Za ním se tak nacházejí hráči jako R9, Ronaldinho či Neymar. Fede Valverde zase odehrál 250. zápas za Real Madrid. Ve 25 letech s ním již získal deset trofejí a dost možná budou další přibývat.

Zažijte evropské poháry na vlastní kůži

Bayern má šanci alespoň v Lize mistrů napravit zpackanou sezonu, ve které na úkor Leverkusenu po mnoha letech vyklidil německý trůn. Real kráčí za španělským titulem a navíc chce potvrdit, že je králem Ligy mistrů. Suverénně nejúspěšnější klub nejcennější klubovou trofej vyhrál už čtrnáctkrát. Dočká se patnáctého triumfu na legendárním Wembley?

A pozor! Pokud semifinále zvládnou kurzoví favorité Real Madrid a Paris St. Germain, utkají se ve finále na londýnském Wembley Kylian Mbappé proti týmu, kam podle mnohých spekulací v létě zamíří. To by byla teprve zápletka! Chcete zažít vrchol evropské sezony naživo? Vyberte si z naší nabídky.

KOMPLETNÍ NABÍDKA EVROPSKÝCH POHÁRŮ