Premier League zná jízdní řád. Haaland začne proti „Czech“ Hamu!

3 minuty čtení

Vedení Premier League dnes zveřejnilo orientační termíny a rozpis všech 38 hracích kol. Soutěž začne prvním kolem o víkendu 5. až 8. srpna a skončí 38. kolem v neděli 28. května 2023.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Program 1. kola: Crystal Palace – Arsenal, Bournemouth – Aston Villa, Everton – Chelsea, Fulham – Liverpool, Leeds United – Wolverhampton, Leicester City – Brentford, Newcastle United – Nottingham Forest, Tottenham Hotspur – Southampton, Manchester United – Brighton, West Ham United – Manchester City.

SOUČEK ZAČNE PROTI HAALANDOVI A SPOL.

Nejočekávanějším zápasem prvního kola bude jednoznačně Haalandova premiéra v Manchesteru City proti Kladivářům z Londýna. Českou dvojici z West Hamu United Vladimíra Coufala a Tomáše Součka, kterou už opustil po nevydařeném hostování nevytěžovaný Alex Král, tak nečeká na úvod vůbec nic lehkého.

Na Liverpool pak West Ham narazí uprostřed týdne 19. října. Cristiana Ronalda a spol. pod novým koučem Erikem ten Hagem budou Coufal a jeho spoluhráči z obrany střežit hned o dvě kola později o víkendu 28. – 30. října.

CITIZENS PROTI LIVERPOOLU V POLOVINĚ ŘÍJNA

Derby o Manchester je na programu o víkendu kolem 1. října, hrát se bude na Citizens. Ve stejném kole dojde také na severolondýnské derby Arsenal – Tottenham na Emirates. Hned o dva týdny později se utkají dva největší favorité sezony Liverpool a Manchester City, zápas bude hostit Anfield Road.

Nejen anglickou nejvyšší soutěž letos na několik týdnů přeruší mistrovství světa v Kataru. Poslední kolo před šampionátem se odehraje 11. až 14. listopadu letošního roku, následuje přestávka a soutěž bude pokračovat až 26. prosince na Boxing day. Šlágrem letošního Boxing day, tradičního kola anglického fotbalu, kdy se kluby utkají mezi vánočními svátky 26. prosince, bude bitva Arsenal – West Ham.

SUVERÉN DRUHÉ LIGY VYZVE NA ÚVOD LIVERPOOL

Nováčky nejprestižnější klubové soutěže na světě letos budou Fulham, Bournemouth a Nottingham, kteří vystřídají Norwich, Watford a Burnley. Zejména Fulham ve druhém patře anglického fotbalu udivoval svým ofenzivním pojetím a nastřádal ve 46 zápasech 106 branek! Nejlepší střelec soutěže Aleksandar Mitrovič jich nasázel 43 ve 44 utkáních, do nichž nastoupil, tedy skoro co zápas, to gól. Mezi elitu se The Cottagers vrátí domácím zápasem proti Liverpoolu!

Suverénní jízda nováčka z Fulhamu má i slovenskou stopu, jasnou jedničkou nejlepšího týmu Championship byl reprezentační gólman našich východních sousedů Marek Rodák. Po postupu se ale Fulham údajně zajímá o Bernda Lena, který přišel o post jedničky v Arsenalu, takže bude během letní přestávky zajímavé sledovat, zda Rodák nastoupí mezi tyčemi i proti The Reds.

NA PREMIER LEAGUE S FOTBALTOUR.CZ

Chcete si už dnes zarezervovat zážitek na celý život, ať se máte na co těšit? Udělejte si u nás nezávaznou rezervaci na svůj oblíbený klub, nebo pořiďte pro sebe či své blízké dárkovou poukázku a výběr nechte na později. Na webovém portálu CK FotbalTour.cz pro vás budou postupně přibývat i konkrétní nabídky zápasů i anglických tripů s více zápasy.