BLOG: Přestupová sága CR7 hýbe fotbalovým světem. Kam a za čím vlastně kráčí?

3 minuty čtení
píše David J.

Rok se s rokem sešel a je to tu zase. Řeší se přestup Cristiana Ronalda, nejblyštivější fotbalové značky posledních dvou dekád.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

👉 Premier League zná jízdní řád. Haaland začne proti „Czech“ Hamu!

Není to ani rok, co CR7 oficiálně zpečetil svůj návrat do Manchesteru United. Do klubu, v jehož dresu, naplno odstartoval svou hvězdnou kariéru.

Jenže comeback po 12 letech nevyšel tak, jak by si Ronaldo a Rudí ďáblové představovali. Ve zkratce: žádná trofej a k tomu až šesté místo v Premier League a tedy neúčast v dalším ročníku Ligy mistrů.

Je nad slunce jasné, že v tom je hlavní háček. Cristiano Ronaldo je v podstatě synonymem pro Ligu mistrů. V milionářské soutěži nechyběl 19 sezon v řadě, nastřílel rekordních 140 gólů a představa, že by v dalším ročníku neměl své historické maximum navyšovat, mu nedělá vůbec dobře.

NEJ střelci v historii Ligy mistrů

  1. Cristiano RONALDO (140 gólů)
  2. Lionel MESSI (125)
  3. Robert LEWANDOWSKI (86)
  4. Karim BENZEMA (86)
  5. Raúl GONZÁLEZ (71)
  6. Ruud van NISTELROOY (56)
  7. Thomas MÜLLER (52)
  8. Zlatan IBRAHIMOVIČ (48)
  9. Andrij ŠEVČENKO (48)
  10. Filippo INZAGHI (46)

Dalo se tušit, že v tom bude problém. Ačkoliv nedlouho po konci sezony Ronaldo vydal prohlášení, které tomu nenasvědčovalo.

„Věřím, že United budou zpět tam, kam patří. Už jsem to řekl dříve, někdy to zabere čas. Byl jsem a stále jsem velmi šťastný, že můžu být v tomhle klubu,“ nechal se slyšet.

Další dny a týdny ale nabraly úplně jiný spád. Fotbalovým světem začaly kolovat informace, že 37letý Portugalec požádal vedení United o přestup. A už to jelo. Ronaldův agent Jorge Mendes začal zjišťovat, jaké jsou možnosti. Jenže jak čas postupuje, ukazuje se, že po CR7 ve svém týmu netouží všichni tolik, jako by tomu bylo ještě pár let zpátky.

👉 Ronaldův koncert jako úroky za nervozitu. Byl u toho Tom Brady, ale i naši klienti!

Potenciálních nových adres pro Ronalda bylo v tisku napříč Evropou zmiňováno několik. CHELSEA? Podle všeho řekl ne trenér Thomas Tuchel. BAYERN MNICHOV? Tam prý Ronaldo toužil nejvíc. Dosud nevyzkoušená soutěž, místo po Robertu Lewandowskim. Vedení bavorského celku ale s díky odmítlo. PSG? Kolovaly spekulace, že se pařížskému celku Ronaldo sám nabízel. Vesmírná spolupráce s Lionelem Messim ale neklapne. ATLÉTICO? Prý by CR7 kývl i na nižší plat, aby se mohl vrátit do španělského hlavního města. Jenže dokážete si to po těch letech v Realu Madrid představit? Fanoušci Atletů rozhodně ne, a taky to dávají na sociálních sítích pořádně cítit. SPORTING LISABON? Návrat domů ještě neklapne. Sám Ronaldo tuto spekulaci na sociálních sítích vyvrátil. SAÚDSKÁ ARÁBIE? Nestačí zachrastit naducanou peněženkou, na krok do ústraní se Ronaldo ve svém věku stále necítí.

Co tedy dál? Nejaktuálnější informace z Anglie hovoří o tom, že se Cristiano Ronaldo připojí zpátky do tréninku United. Vše s ním chce důkladně probrat nový kouč Manchesteru Erik ten Hag, který o hvězdného Portugalce tuze stojí. Navzdory všem spekulacím několikrát prohlásil, že CR7 není na prodej a že s ním počítá. Jenže, víte, jak to bylo s Lewandowskim. Taky se zapojil do tréninku Bayernu, aby pár dní poté oblékl dres Barcelony.

👉 United se rozhoupali, revoluci povede Erik ten Hag! Přijde s ním úspěch?

Kam tedy Ronaldo vlastně kráčí? Svým vynuceným odchodem by jistě výrazně pošramotil svou auru legendy United. A naopak by ji posílil, pokud by ustoupil se svým egem, nastupoval v Evropské lize a Rudým ďáblům pomohl zpátky do nejvyšších pater Premier League.

Zároveň ale ví, že i když se udržuje v neskutečné kondici, roky plynou. A s tím i další možnosti prohlubovat svůj zápis v jeho milované Lize mistrů, v níž je nejenom nejlepším střelcem, ale rád by odskočil svým bývalým spoluhráčům z Realu Benzemovi, Carvajalovi a Modričovi na dosud nikým nepokořenou metu šesti triumfů.

Ať už bude Ronaldo hrát kdekoliv, je jasné, že zas a znova bude pod totálním drobnohledem. A vy budete moct být u toho! S námi CR7 uvidíte naživo, ať už bude nastupovat za jakýkoliv tým na světě.

VŠECHNY ZÁJEZDY NA PREMIER LEAGUE naleznete ZDE