Ronaldův koncert jako úroky za nervozitu. Byl u toho Tom Brady, ale i naši klienti!

3 minuty čtení

S Ronaldem, nebo bez? Klienti, kteří s naší CK FotbalTour vyrazili na utkání do Manchesteru mezi místními United a Tottenhamem Hotspur, si před odletem museli nervózně ohryzovat nehty. Být na legendárním Old Trafford napráskaném víc něž 70 tisíci fanoušky by samo o sobě bylo obrovským zážitkem. Ale vidět naživo CR7, to by byla ta pravá třešnička. A povedlo se! Ba co víc, hvězdný Portugalec splatil nervozitu úchvatným výkonem, kterým přepsal fotbalové dějiny.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

  • Proč vlastně ta nervozita? Cristiano Ronaldo neodehrál předchozí manchesterské derby, které ovládlo City v poměru 4:1, a ještě během týdne se připravoval pouze individuálně. Na vině bylo zranění kyčle. V pátek ale vyslal trenér Rudých ďáblů Ralf Rangnick do světa jasnou zprávu: „S Cristianem můžeme počítat!“ Když se pak objevil hodinu před šlágrem kola Premier League v sestavě domácích, mohli si mnozí z nás odškrtnout v seznamu splněných přání řádek: Vidět CR7 naživo ✓
  • Co bylo dál, už asi všichni víte. Ronaldo dal Tottenhamu hattrick a prakticky sám zařídil United výhru 3:2. Když stadionem znělo „Viva Ronaldoooo“, běhal mráz po zádech. Šlo o jeho 10., 11. a 12. ligový gól sezony, ale hlavně jeho 805., 806. a 807. trefa kariéry, čímž, alespoň podle statistik FIFA, překonal legendárního česko-rakouského šutéra Pepiho Bicana. Čeští statistici však čítají Bicanův kariérní zápis ještě o několik branek vyšší, konkrétně 821. I tak to ale asi bude pro Ronalda jen otázka času.

  • Nabažili jsme se ale i jiných hvězd. David de Gea, Paul Pogba, Jadon Sancho, Harry Kane nebo Son. A nejen to! Další obrovské osobnosti byly na tribunách. Šťastnější z nás mohli na vlastní oči vidět tradičního pozorovatele zápasů United, legendárního kouče Alexe Fergusona, taky třeba zpěváka Rag’n’Bone Mana, ale hlavně Toma Bradyho, největší hvězdu v historii americké NFL. Když se pak s Ronaldem po utkání potkal na trávníku, bylo to, jako kdyby z nebe sestoupili dva bohové.

CO BYLO PŘED ZÁPASEM…

  • Na utkání jsme se dopravili tramvají, od našeho ubytování v hotelu Premier Inn to byly jen tři zastávky. Od zastávky „Old Trafford“ až po samotný fotbalový chrám je třeba ujít ještě necelý kilometr, ale nudit se nebudete. Po levé straně uvidíte stadion na kriket a hlavně vám do uší ze všech stran zní nabídky šál (od těch zápasových až s motivy CR7) od různých prodejců. K tomu páreček, hamburger… cestou na stadion hlady neumřete.
  • Kdo nechtěl nakoupit od pouličních prodejců, zašel do megastoru. Klid na nákup tu ale budete mít spíš mimo zápas, v den utkání je to jeden velký šrumec. Ale i ten je potřeba zažít. Nejen dresy, šály a trička, ale třeba i holicí strojky v barvách United zde najdete.
  • Stojí za to si Old Trafford obejít ze všech stran. Udělat si foto u sousoší zvané Holy Trinity statue, které tvoří Bobby Charlton, George Best a Denis Law je povinnost. K vidění jsou i sochy Sira Matta Busbyho a už zmiňovaného Sira Alexe Fergusona. Jedna ze zdí zvenčí Old Trafford je pak věnovaná vzpomínce na oběti letecké katastrofy v Mnichově z roku 1958.

KDE JSME TAKÉ BYLI…

  • Old Trafford bylo naším hlavním cílem. Ale nebyli jsme jen tam. Dopoledne před utkáním The Reds jsme navštívili i stadion Etihad Stadium, na kterém hrají největší rivalové United –⁠ Citizens. Na pohled úplně jiný stánek, modernější. Okolo stadionu pak jsou k vidění také sochy, ale spíš novodobých legend –⁠ Vincenta Kompanyho a Davida Silvy. Průvodkyně, která nás provázela útrobami stadionu, pak sdělila, že se brzy začne chystat i socha pro Sergia Agüera.
  • Pokud byste fotbalu stále neměli dost, je možné navštívit Fotbalové národní muzeum. Zde na vás bude fotbalová historie jenom dýchat.
  • Část centra města tvoří čínská čtvrť, takže pokud byste chtěli dát žaludku odpočinek od tradičního fish & chips, máte možnost.
  • Nedaleko od Manchesteru je jiné fotbalu zaslíbené město –⁠ Liverpool. Před odletem domů jsme proto vyrazili i tam. Někteří z nás dokonce na zápas Evertonu s Wolverhamptonem, jiní na prohlídku legendárního Anfieldu.

Nabažili jste se čtením předchozích řádků dost? Věříme! A vy věřte nám, že žádný text nenahradí zážitky, které jsme z našeho manchesterského tripu získali. Ronaldo ve svých 37 letech pořád válí a vidět ho naživo má ve svém seznamu přání vysoko určitě každý z vás. S FotbalTour.cz si to můžete splnit! 

Z NAŠÍ NABÍDKY DOPORUČUJEME

  • TOP nabídka: Manchester United – Norwich (od 9 900 Kč). Souběžně se blízko hrají i další zápasy, vstupenky rádi zařídíme
  • Kompletní nabídka na Premier League včetně Last minute zájezdů
  • ŠIPKY: Premier League Darts v Manchesteru