Nominace na EURO? Otazníky, jasné volby i divné výroky kouče

4 minuty čtení

Zatímco u mnohých nominací je poměrně jasno, nad tou, která prozradí účastníky nadcházejícího EURA do jednadvacet let, panovala nejistota. Před nominací se objevily mraky otazníků. Kdo tedy jede? A kdo ne?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích
Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

(NE)JISTOTA V BRÁNĚ

Když se o víkendu začaly šířit věsti o tom, že by jasná jednička týmu Matěj Kovář mohl EURO vynechat, nebyla to dobrá zpráva. Nejlepší gólman minulé sezony a mistr ligy v jednom patří mezi klíčové části národního týmu.

V nominaci ale nakonec nechybí. Nicméně to, jestli bude chytat, jisté není. „Matěj Kovář měl v závěru ligy zdravotní problémy. Jsme s ním v kontaktu. Uvidíme, jak se situace vyvine, očekáváme případně omluvenku od lékaře,“ prozradil trenér týmu Jan Suchopárek.

Kdyby Kovář nemohl, bude připraven Antonín Kinský, jemuž parádně vyšla sezona v druholigovém Vyškovu. Od nové sezony s ním počítají v Pardubicích. Pojede i Vítězslav Jaroš, který patří Liverpoolu.

foto: Antonín Kinský / zdroj: Česká fotbalová reprezentace

KONTROVERZE KOLEM JURÁSKA

Ani obrana nevypadá vůbec zle. Jasnou volbou do jejího středu je pardubický Robin Hranáč, kterého po dohodě s A-týmem reprezentace doplní Martin Vitík.

Chybět bude naopak levý bek David Jurásek. Jedna z komet tohoto ročníku nechybí v nominaci áčka. Trenér Jaroslav Šilhavý prý na jeho účasti trval. A to i přes to, že repre čeká jen přátelák a kvalifikace na Faerských ostrovech.

Právě na toto téma novináři naráželi nejčastěji. Nechybělo ani na tiskové konferenci – a Suchopárek zareagoval dost bizarním výrokem.

„Pokud se hráči etablují a stanou se nedílnou součásti áčka, tak jsou už na jiné úrovni a podle mne už pro ně není cesta zpět do U21. To je jako byste na základce byli v osmičce a pak vám řeknou, že máte jít zpátky do sedmé třídy,“
řekl na toto téma.

SILNÁ ZÁLOHA, ALE CO ÚTOK?

Kde naopak Jurásek nechybí, to je záloha. Řeč je ale o Matějovi, který se ve Slavii jevil velmi nadějně. Doplňuje ho pak hned několik velmi šikovných záložníků, kteří se navíc chlubí rozlišnými dovednostmi a styly – ať už jde o Lukáše Červa, Kryštofa Daňka, Adama Karabce či Pavla Šulce. V nominaci však chybí třeba brněnský Michal Ševčík.

Naopak ofenziva bude asi o něco slabší. Kromě Davida Juráska totiž chybí i Tomáš Čvančara, který měl být hlavní palebnou silou. Kdo ho nahradí? Do slušné formy se dostal Daniel Fila, v nominaci nechybí ani Václav Sejk či kometa ligového jara Vasil Kušej.

PŘEČTĚTE SI:

👉 Batumi – dovolenková destinace a hvězdy budoucnosti na trávníku

👉 Gruzie? Neprobádaná destinace s fotbalovým nádechem

👉 Hvězdy v Gruzii! Přijedou borci z Arsenalu, Dortmundu i Sparty


PROGRAM REPRE

A jak dál? Reprezentace se sejde 12. června v Benicích a absolvuje pětidenní kemp, který zakončí modelovým utkáním. Do Gruzie odletí 19. června.

Skupinová část EURA:

čtvrtek 22. června 18:00 – Česko vs. Anglie
neděle 25. června 18:00 – Česko vs. Německo
středa 28. června 18:00 – Česko vs. Izrael

Lvíčata se střetnou se dvěma silnými soky. Ti také přivezou dravé borce, kteří budou chtít uspět. Buďte u toho a spojte fotbalový zážitek s příjemnou dovolenou v neprobádané zemi.

Dovolená u moře a dvojzápas Česko – Anglie, Česko – Německo