Hvězdy v Gruzii! Přijedou borci z Arsenalu, Dortmundu i Sparty

4 minuty čtení

Jeden z vrcholů fotbalové sezony se blíží. Mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let se letos uskuteční v Gruzii, přesněji v Tbilisi a Batumi. Největší hvězdy tradičně přiveze Anglie, neztratí se však ani borci z české reprezentace. Která jména lze vypíchnout?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích
Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

MATĚJ KOVÁŘ

Začněme českým zástupcem. Z Matěje Kováře se v této sezoně stala hvězda české ligy. Krok v podobě přerušení anglické cesty se tak ukázal jako výborný. Pro klub i hráče samotného.

Kovář, odchovanec Slovácka, se stal nejen mistrem ligy, ale také jejím nejlepším brankářem. Fanoušci na Letné orodují za jeho setrvání. To by se mělo podařit, zájem mají totiž všechny zúčastněné strany. Prý scházejí jen malé detaily.

Kovář bude jasnou jedničkou národního týmu. Nejen díky skvělé sezoně, ale také díky tomu, že tým držel v kvalifikaci a v baráži proti Islandu byl stěžejní postavou.

EMILE SMITH ROWE

Emile Smith Rowe je vycházející hvězdou anglického fotbalu. Je to všestranný ofenzivní záložník, který má vrozenou schopnost vytvářet šance a střílet góly.

Cesta tohoto nadějného fotbalisty začala v mládežnické akademii Arsenalu, kde již od útlého věku předváděl svůj obrovský potenciál. Rychle postupoval mezi nejlepší hráče akademie a upoutal pozornost trenérů seniorského týmu.

Tam sice nakouknul, nicméně zamířil na hostování do druholigového Huddersfieldu, které mu neskutečně prospělo. V minulé sezoně byl základním kamenem sestavy a vstřelil deset branek. Letos se v Arsenalu konkurence zvýšila, a tak nehrál tolik. V kvalifikaci na EURO však vyčníval.

PŘEČTĚTE SI:
Batumi – dovolenková destinace a hvězdy budoucnosti na trávníku
Gruzie? Neprobádaná destinace s fotbalovým nádechem

YOUSSOUFA MOUKOKO

Zázrak z Dortmundu. Moukokovi je stále teprve osmnáct let. Zkušeností má ale na rozdávání. Útočník naskočil do Bundesligy jako čerstvě šestnáctiletý, stal se tak nejmladším hráčem, který kdy nastoupil v německé lize.

V letošní sezoně, kterou mu přerušilo několik zranění, zapsal 26 zápasů a sedm branek. Jak však ukázal, juniorské kategorie už přerostl – a to i v kvalifikaci o nadcházející šampionát, kdy ve čtyřech utkáních dal šest branek.

Pokud nebude áčko reprezentace proti, měl by na šampionát jet. A vynikat. Rychlost, hbitost, dokonalý dotek, smrtelné zakončení a umění nahrávat. Prostě rozdílový hráč.

AMINE GOUIRI

Na roky dopředu měl být hlavní silou Lyonu. A dalším klenotem z jeho akademie, která už vychovala třeba Karima Benzemu či Nabila Fekira. Nicméně situace se poněkud zvrtla. V roce 2020 si vydupal přestup do Nice, odkud loni na konci léta přestoupil do Rennes.

S šikovným ofenzivním borcem není občas jednoduché vyjít, ale když se to týmu podaří, má přínos jako málokdo.

Letos to potvrzuje. V 32 zápasech Ligue 1 nastřílel hned patnáct branek, třikrát k tomu asistoval.

Jestli se bude francouzská ofenziva na EURU U21 na někoho spoléhat, bude to právě na něj. A vypadá to, že by to mohlo být opravdu Gouiriho galapředstavení, jelikož formu načasoval nádherně. V posledním ligovém utkání gól, v předposledním dokonce hattrick.

Hned se dvěma zmíněnými borci bude mít co dočinění i česká reprezentace. Ve skupině se totiž Kovář a spol. potkají s Německem i Anglií. Buďte u toho a spojte fotbalový zážitek s příjemnou dovolenou v neprobádané zemi.

Dovolená u moře a dvojzápas Česko – Anglie, Česko – Německo