EURO 2024: Základní informace o turnaji, kde nebude chybět ani Česko

3 minuty čtení

Česko nebude na kontinentálním šampionátu chybět ani tentokrát. EURO 2024 se uskuteční na začátku léta příštího roku v jedné z nejfotbalovějších zemí světa – v Německu. Přečtěte si důležité informace o turnaji, na který se nejen místní fanoušci už dlouho dopředu těší.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Česká cesta na turnaj

Nebylo to nic lehkého, ale povedlo se. Asi tak by se dal jednou větou charakterizovat průchod českého národního týmu kvalifikační skupinou, kde se svěřenci Jaroslava Šilhavého setkali s Polskem, Albánií, Moldavskem a Faerskými ostrovy.

PŘEČTĚTE SI: Přes překážky ke hvězdám. Jak vypadala cesta Čechů na EURO?

Místa konání EURO 2024

Německo má vynikající infrastrukturu a tamní fotbalový svaz DFB si mohl doslova vybrat, která města a stadiony pro EURO 2024 využije. UEFA stanovila minimální požadavek, že každý vybraný stadion musí mít kapacitu alespoň 30 tisíc míst. To pro Němce nebyl problém, až devět míst bylo totožných s těmi, která byla použita během mistrovství světa v roce 2006.

Konkrétně se jedná o Berlín, Dortmund, Mnichov, Kolín nad Rýnem, Stuttgart, Hamburk, Lipsko, Frankfurt a Gelsenkirchen. Desátým místem konání bude Düsseldorf. Naopak fotbalové bašty jako Kaiserslautern, Hannover, Norimberk a Brémy tentokrát do výběru zařazeny nebyly. Největším dějištěm ve výběru je berlínský Olympijský stadion s kapacitou více než 74 tisíc míst, druhou je mnichovská Allianz Arena s kapacitou kolem 71 tisíc míst.

Losování a důležitá data

Losování pro mistrovství Evropy 2024 proběhne během prvního prosincového víkendu a uskuteční se v hamburské Elbphillharmonii. Turnaj bude mít stejný formát jako v roce 2016 ve Francii a v roce 2021, kdy byla akce rozdělena do několika zemí s vyvrcholením v londýnském Wembley.

Čtyřiadvacet týmů bude rozděleno do šesti skupin po čtyřech, v nichž se týmy utkají každý s každým. Dva nejlepší týmy postoupí přímo do osmifinále a k nim se přidají čtyři nejlepší týmy z třetích míst. Česká reprezentace bude při losování EURO 2024 ve třetím ze čtyř výkonnostních košů.

Více o „koších“ se dočtete ZDE.

Zatipujte si složení naší skupiny a vyhrajte

Baví vás tipování? Zkuste odhadnout, jakou skupinu ze zmíněných čtyř výkonnostních košů vyfasujeme. Jednoho z tipujících, kteří se ZDE do naší soutěže zapojí, vybereme a odměníme ho 99% slevou na zápas! Jen pár kliknutí vám může zajistit zážitek na celý život doslova zadarmo, tak na co čekáte? Zapojit se můžete na našem facebookové profilu ZDE.

Nebo nevěříte svému štěstí? A chcete s námi vyrazit na Euro? Zarezervujte si největší sportovní zážitek roku 2024 s předstihem ZDE!