Barcelona do Istanbulu, West Ham proti rekordnímu vítězi soutěže a Slavia k sousedům

3 minuty čtení

V osmifinále Evropské ligy nás čekají atraktivní dvojzápasy. Evropské jaro pokračuje také pro Slavii v soutěži třetí garnitury, naopak Sparta je z kola venku.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

FC BARCELONA – GALATASARAY

Od příchodu Xaviho na lavičku FC Barcelona má hra Blaugranas opět duši. V lize se o tom naposledy přesvědčila Valencie, která na domácí půdě inkasovala čtyři góly a mohla i více. V Evropské lize dostala stejný příděl Neapol.

Barcelona je rozjetá, zdá se, že nové posily z Anglie Adama Traoré a Aubameyang zapadly. V osmifinále evropské soutěže se setká Barca s Galatasarayem. První zápas se odehraje 10. března na Camp Nou, odveta o týden později v Istanbulu.

FC SEVILLA – WEST HAM

Také tradiční klub z Anglie prožívá dobré časy. Už od minulé sezony podávají „Kladiváři“ konstantní výkony, které jim vynesly pozici na hranici TOP4 v Premier League. V dresu West Hamu září domácí reprezentant Rice, ale také česká dvojice Coufal – Souček.

Nyní však Londýňané narazí na soupeře z kategorie „nejtěžších“. Už 10. března se odehraje první zápas na půdě rekordního šestinásobného vítěze soutěže FC Sevilla. Odveta bude na programu 17. března na London Stadium.

O tom, že je Londýn aktuálně nejlepší destinace na fotbalový zájezd, píšeme v tomto BLOGU. Vycestujte si pro zážitky na celý život i vy a sledujte „Czech Ham“ přímo na stadionu.

Další osmifinálové dvojice:
Rangers – Crvena Zvezda
Braga – Monaco
Porto – Lyon
Atalanta – Leverkusen
Lipsko – Spartak Moskva
Betis Sevilla – Frankfurt

SLAVIA PRAHA – LASK LINZ

Slavné Fenerbahce Istanbul, za které kvůli zdravotním problémům ani jednou nenastoupili Mesut Özil nebo český reprezentant Filip Novák, vyřadila Slavia po dvou shodných výsledcích 3:2. Nyní se může těšit na papírově ještě schůdnějšího soupeře. Trpišovského parta vyrazí do nedalekého rakouského Lince a chce postoupit! Autobusový zájezd do Lince najdete ZDE.

Naopak z kola venku je po ostudných výkonech s Partizanem Bělehrad pražská Sparta. Rival sešívaných vedoucímu týmu srbské ligy podlehl v obou zápasech, když selhal zejména v defenzívě. Většinu gólů Letenští darovali svému soupeři sami.

VĚDĚLI JSTE, ŽE..

  • Slávista Miloš Pudil (16) se stal díky střídání v závěru odvety třetím nejmladším hráčem letošního ročníku Evropské konferenční ligy a celkově sedmým ze všech tří evropských pohárových soutěží. Je také prvním českým hráčem ročníku narození 2005, který zasáhl do soutěžního zápasu na nejvyšší úrovni. V den startu mu bylo 16 let, 10 měsíců a 17 dní.
  • Sparta skončila svou pohárovou „pouť“ s bilancí 3 výhry, 1 remíza a 8 porážek. Do českého koeficientu přidala v ročníku 2021–22 pouze šest bodů. Mimochodem, Jablonec sedm…

Los Konferenční ligy:
Slavia Praha – LASK Linz
Marseille – Basilej
Leicester – Rennes
PAOK – Gent
Vitesse – AS Řím
PSV – FC Kodaň
Bodo/Glimt – AZ Alkmaar
Partizan Bělehrad – Feyenoord

NABÍDKU VSTUPENEK A ZÁJEZDŮ NA VŠECHNY ZÁPASY EVROPSKÝCH POHÁRŮ NAJDETE ZDE.