Věčné město, italská pizza a slavný AS Řím. Los Slavii dopřál

2 minuty čtení

Nejzářivější a nejočekávanější zájezd na český tým v pohárové Evropě pro letošní rok? Bezpochyby utkání Slavie Praha v Evropské lize na půdě slavného AS Řím. Zapište si tedy do kalendářů čtvrtek 26. října a podívejte se, na co se můžete společně s námi těšit!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Italská gastronomie, slunce a Věčné město

Výlet do Říma stojí za zvážení za každé situace, natož pak ve spojení s parádním fotbalovým zážitkem. Konec října je navíc pro podobný výlet ideálním termínem – zatímco v České republice už pomalu začíná zima a budeme vytahovat ze skříní bundy, vy si ještě prodloužíte léto a nahřejete se poblíž Středozemního moře.

Za vidění rozhodně stojí Římské koloseum, což je oválný amfiteátr v centru města – největší, který byl kdy v římské říši postaven. Dále si nesmíte nechat uniknout Fontánu di Trevi a starověký kruhový chrám v Římě původně zasvěcený všem bohům – Pantheon. A až vás procházka po krásných památkách unaví, není nic lepšího, než se zastavit na pravou italskou pizzu, těstoviny a dobrou sklenku vína! Při pohledu na Věčné město chutná ještě o něco lépe.

Fenomén Mourinho chce vyhrát EL i s Vlky

Už se zdálo, že jeho trenérská kariéra stagnuje, možná se řítí do zapomnění, ale The Special One José Mourinho právě v AS Řím zase ožil. Italská pohoda mu svědčí, a to zejména právě na evropské scéně. AS Řím pod jeho vedením vyhrál v sezoně 2021–22 vůbec premiérový ročník Evropské konferenční ligy a loni se dostal až do finále Evropské ligy. Tam sice těsně na penalty nestačil na Sevillu, ale cíl pro letošek je tedy jasně daný. Mourinho bude chtít s AS Řím vyhrát i Evropskou ligu.

Tuto soutěž už fenomenální Portugalec ovládl dvakrát – v roce 2003 s Portem na začátku své úspěšné kariéry a poté v roce 2017 s Manchesterem United. Ligu mistrů opanoval také dvakrát (2004 Porto, 2010 Inter Milán) a další tituly přidával v ligových soutěžích – 2x Portugalsko (Porto), 3x Anglie (Chelsea), 2x Itálie (Inter), 1x Španělsko (Real Madrid). Mourinho je zkrátka jedním z nejlepších trenérů fotbalové historie a vidět ho na vlastní oči rozhodně stojí za to. Navíc v souboji s nejlepším tuzemským koučem současné generace Jindřichem Trpišovským!

Jak dostat fanoušky na svou stranu? V plné sestavě!

AS Řím se navíc příliš nepovedl začátek nové sezony a pod Mourinhem se pomalu začíná kývat židle. Přestože často italská družstva Evropskou ligou lehce opovrhují, v tomto případě se tedy nic podobného neočekává.

Vlci potřebují dostat fanoušky zpátky na svou stranu a Mourinho určitě nasadí to nejsilnější, aby to římské AS sešívaným pořádně osolilo. Můžeme se tedy těšit na konfrontaci sešívaných s hvězdami Serie A – Tammy Abrahamem, Renato Sanchesem, Leandro Paredesem, Stephanem El Shaarawym, Paolo Dybalou nebo třeba Romelu Lukakem.

Lukaku vs Slavia podruhé. Napodobí Ogbu Hovorku?

Právě účast Romela Lukaka, který po druhém angažmá v Interu zamířil do kádru italského rivala AS Řím, bude pro fanoušky Slavie jistě lákadlem. Všichni dodnes vzpomínají na legendární souboje Davida Hovorky s tímto belgickým pořízkem, když byl Lukaku v Interu poprvé. Hovorka už sice musel ukončit kariéru kvůli opakovaným zdravotním problémům, ale v kádru sešívaných najdeme další fyzicky disponovanou horu svalů – souboje Romelu Lukaku vs. Igoh Ogbu, to může být ozdoba těchto zápasů.

Slavii se proti Italům daří. Buďte u toho naživo

Sešívaní naposledy hráli v Itálii roku 2019. Tehdy se Slavii podařilo remizovat v Miláně proti Interu na San Siro. Dokáže pražský klub uhrát solidní výsledek i letos? Šance rozhodně je!

Chcete zažít římské Vlky živě na Olympijském stadionu? Navíc v konfrontaci s výběrem Jindřicha Trpišovského? S FotbalTour.cz můžete vyrazit jak levnější variantou zájezdu autobusem, tak pohodlnější variantou letecky – navíc speciálem pro fanoušky Slavie. Pokud si nejste jistí, podívejte se, jak také může vypadat zájezd do Říma s CK FotbalTour.cz – ZDE!

VSTUPENKY A ZÁJEZDY NA EVROPSKÉ POHÁRY