PŘÍMO Z ŘÍMA: Jak probíhal zájezd na Mourinhovo AS?

4 minuty čtení
autor: Jakub Vaverka

Italská liga zahájila novou sezónu, ve které bude o titul bojovat nejen mistr SSC Neapol, ale také milánské kluby Inter a AC, Juventus Turín a AS Řím. Navštívili jsme úvodní kolo Serie A ve Věčném městě na Stadio Olimpico. Tam Mourinhovi Vlci vyzvali jižany ze Salernitany.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

„Tajný agent“ u brány

Ještě před příchodem na římský Stadio Olimpico si uvědomíte, jak majestátní je tento stadion s oficiální kapacitou kolem 70 tisíc míst. Obrovské davy více než hodinu před zápasem, organizovaný chaos a fanoušci skandující, pokřikující a používající světlice. Serie A nás přivítala ve velkém stylu, a jak jsme se blížili ke vchodu na stadion, atmosféra se stupňovala. U brány jsme při bezpečnostní kontrole zažili opravdu zajímavý incident.

Abyste se dostali na Stadio Olimpico, musíte se prokázat nejen platnou vstupenkou, ale také doklady. Pořadatel si všiml, že nejsme z Itálie, a zeptal se, odkud jsme. Jelikož šlo o slovenskou skupinku, zaznělo: „Slovensko, Stanislav Lobotka, TOP, TOP hráč,“ řekl. Pak nám ukázal svůj náramek s nápisem „SSC Neapol“ a prozradil, že je fanouškem Partenopei, ale bude lepší, když o tom pomlčíme.

Fantastická atmosféra ve Věčném městě

AS Řím bojoval proti Salernitaně. Vlci se ujali vedení, ale Belottiho gól nebyl uznán po přezkoumání VAR kvůli ofsajdu. Belotti poté otevřel skóre řádným způsobem, ale dva góly veterána Candrevy dostaly domácího favorita pod tlak. Konečná remíza byla nakonec zaslouženým výsledkem, ale bylo cítit, že pro oba týmy to bylo první kolo sezony.

„Když se hráčům na hřišti v některých momentech nedařilo, fantastičtí fanoušci jim to vynahradili. Elektrizující atmosféra provázela nejen úvod zápasu, ale i jeho průběh.“

Když asi 60 tisíc Tifosi zpívalo hymnu AS Řím, běhal nám mráz po těle a měli jsme sto chutí se přidat. Během zápasu o sobě dali vědět i fanoušci ze Salerna, kterých mohlo být v Římě 4-5 tisíc! Jelikož se jejich miláčkům dařilo, vytvořili fantastickou atmosféru, neustále skandovali a vše podtrhovali svlékáním dresů. Jelikož však v Římě bylo v té době kolem 37 stupňů Celsia, nelze jim to mít za zlé. Dá se říci, že Serie A svou atmosférou potvrdila, že je jednou z nejlepších fotbalových soutěží na celém světě.

Čtyři góly, zápletka až do konce a přesně 62 050 příznivců. Serie A v Římě splnila všechna očekávání, která jsme měli, a ještě o něco víc. Můžete se s námi vydat na Apeninský poloostrov na jednu z pěti nejlepších fotbalových lig na světě. Níže si můžete vybrat z kompletní nabídky zájezdů.

ZÁJEZDY NA SERII A