VC Emilia-Romagna: Formule 1 v Imole jako ideální destinace pro Čechy

3 minuty čtení

Formule 1 je fenomén, který se v uplynulých letech těší obnovenému boomu a zájem o toto odvětví se zvyšuje i v České republice. Příznivci z naší země touží po tom, že uvidí závod F1 na vlastní oči. V kalendáři sezony se nachází jeden závod, který je pro vycestování přímo ideální. A to hned po více stránkách.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Úvod naznačil další průběh sezony

Formule 1 se v Imole představí 21. května 2023, kdy je na programu Velká cena Emilia-Romagna. Půjde o šestý závod aktuálního ročníku, ve kterém zatím kraluje Red Bull Racing s holandským jezdcem Maxem Verstappenem. Rodák z Belgie se stal šampionem uplynulých dvou ročníků a aktuálně je na lovu za zlatým hattrickem, sekunduje mu i jeho týmový kolega Mexičan Sergio „Checo“ Pérez.

Zajímavostí je, že „červený býk“ Verstappen triumfoval na této trati i v letech 2021 a 2022. Dříve se zde podařilo triumfovat Lewisu Hamiltonovi, přičemž zatím platí, že pilot, který vyhraje v Imole, se následně stane mistrem světa. O to zajímavější bude sledovat dění na Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, při kterém můžete být i vy. Dostat se tam není tak složité, jak si možná myslíte.

Na VC Emilia-Romagna nebude chybět ani expert na F1 a populární komentátor Števo Eisele. Ten se do Itálie těšil už před sezonou, protože ví, co ho v Imole čeká a jak velký zážitek celý závodní víkend na tomto místě je.

„Zažít Formuli 1 je úplně jiná esence zážitku a každému jednomu příznivci to doporučuji, abyste viděli živě tu fyziku, ty brzdy, ta přetížení, ale i atmosféru na tribunách. Má to své osobité kouzlo. Po loňském úspěchu v Imole se už těším na zájezd spojený s návštěvou Modeny, Maranella a muzea Ferrari, také na restauraci Montana,“
řekl nám v exkluzivním rozhovoru na začátku roku.

Také dodal, že se těší na setkání s diváky na okruzích i mimo ně. Přesně jak Števo říká, vycestování na závod do Imoly není jen o samotném závodě F1, bohatý program čeká na fanoušky i mimo ostré zápolení na trati. Co jsme od sezony očekávali před jejím začátkem, si můžete přečíst ZDE. 👈🏼

Imola jako vhodná možnost

Jedno je jisté již nyní, VC Emilia-Romagna přinese i v roce 2023 prvotřídní sportovní show. Favority jsou v této chvíli, po úvodních velkých cenách nového ročníku, jezdci Red Bullu Racing Max Verstappen a Sergio Pérez. V úvahu je ale určitě třeba brát i Charlese Leclerce na Ferrari či Lewise Hamiltona na Mercedesu a vyloučit nelze ani případná překvapení.

Unikátní italské prostředí v kombinaci s F1, skvělou gastronomií a kulturními památkami je něco, co donutí přemýšlet o tripu opravdu každého milovníka sportu. Pokud někdo není zastáncem letecké dopravy, z Bratislavy se lze do okolí Modeny dostat přibližně za osm nebo devět hodin jízdy autem, což je rozhodně akceptovatelná alternativa.

Zájezd na F1: Velká cena Emilia Romagna – Imola 🇮🇹: