TOP zápasy ve skupinách MS: nová rivalita či střety gigantů

2 minuty čtení
píše David Zlomek

Mistrovství světa se nezadržitelně blíží. Celý fotbalový svátek se rozjede tradičně ve skupinách. Pro mnohé nutné zlo, pro další příležitost prostudovat nové fotbalové země či možnost mrknout na plno zajímavých zápasů. Které by to letos mohly být?

Potěšte své blízké: Fotbalové adventní kalendáře s kinder čokoládou.

Začínáme! Katar vykopne dění s Ekvádorem

Katar vs. Ekvádor je utkání, které nepotřebuje velké řeči kolem. Je to totiž zahajovací zápas! Od očekávání, které se stupňuje během celého dne, přes opulentní představení při zahajovacím ceremoniálu až po samotný fotbal. 20. listopad bude historickým dnem, který si arabský svět bude pamatovat navždy.

Tady se bude hrát zahajovací zápas letošního mistrovství světa ↓

👉 Pořadatel MS na slovenské dědině! Jaké další bizarní přáteláky historie pamatuje?

Soccer vs. Fotbal. Rodí se nová rivalita?

Některým to trhá uši. Soccer, co to, sakra, je? Ve Spojených státech to mají prostě jinak, je třeba se s tím smířit. Avšak svět se musí smířit i s tím, že borci za velkou louží začali dělat fotbal velmi dobře a patří mezi černé koně. Nebudou vůbec lehkým soustem, navíc jejich popichování s Angličany napříč všemi obory je známé. Není sporu o tom, že vzniká nová rivalita.

Bitva evropských gigantů

Na evropském kontinentu byste moc lepších a slavnějších národních týmů nenašli. Německo a Španělsko, to je záruka dobrého fotbalu a reklama na to, jak se to má dělat. Kdyby se oba týmy potkaly ve finále, nikdo by se nedivil, avšak vězte, že se potkají už ve skupině! S přehledem jde o jeden z nejočekávanějších duelů první části turnaje.

Dvanáct let! A rány jsou stále nezahojené

Uběhlo dvanáct let od legendárního okamžiku, kdy si Luis Suárez slavně zahrál na gólmana a chytil jasný gól. Ghana ale utkání nezvládla a na jejím kontinentu zavládl smutek. Oba nároďáky se pomalu stahují do ústraní, největší sláva je dávno pryč. Ale vzpomínky na jeden z nejnapínavějších zápasů poslední doby jistě dodají utkání zvláštní náboj.

Americké El Clásico

Souboj Brazílie proti Argentině možná uvidíme až ve vyřazovací části, Messiho parta ale už ve skupině narazí na zajímavého soupeře. Zatímco Argentina mnohokrát ovládla Jižní Ameriku, Mexiko si drží status nejlepšího týmu „od Panamy nahoru“. Půjde nejen o postup dál, ale i o prestiž. Týmy spolu sehrály už 35 vzájemných utkání.

Je to málo? Jmenujme některé další souboje!

Senegal vs. Nizozemsko
Brazílie vs. Srbsko
Francie vs. Dánsko
Chorvatsko vs. Belgie
Portugalsko vs. Uruguay

Jednoduše řečeno, šampionát se vším všudy! A taky událost, na které nechcete chybět. Napište nám, nebo si vyberte z naší nabídky. Exotická dovolená, moderní stadiony, neotřelá atmosféra a parádní fotbal plný emocí a nesporné fotbalové kvality! Pojeďte s námi!

Z naší nabídky doporučujeme