Sparťanská skupina Evropské ligy pod drobnohledem

2 minuty čtení

Loni se Letenští po výbuchu v předkole s Vikingem Stavanger do pohárové Evropy nepodívali. Následně ale ovládli tuzemskou Fortuna:Ligu a nyní se probojovali do základní skupiny Evropské ligy. Pojďme se podívat na pár zajímavostí, na koho vlastně svěřenci Briana Priskeho narazí.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Aris Limassol (Kypr)

Letenští začnou svou pouť základní skupinou papírově možná nejlehčím zápasem – doma na vyprodané Letné proti outsiderovi skupiny. Kypřani jsou považováni za tým, který je potřeba v boji o postup porážet. Ale pozor, rozhodně nejde o žádné nazdárky. Jak je u kyperských celků zvykem, také Aris disponuje několika šikovnými Jihoameričany, kterým míč rozhodně nepřekáží. Že to nejsou žádná ořezávátka, se v předkolech přesvědčil Slovan Bratislava.

Manažer: Aleksey Shpilevski
Největší hvězdy týmu: Matija Spoljarič, Jaden Montnor
Postavení v tabulce (během repre pauzy): 1. (3–0–0) 9 bodů
Česká stopa v klubu: Jan Vorel (2007–08), Tomáš Kuchař (2006–07)
Rok založení: 1930
Stadion (kapacita): Alphamega Stadium (11 000)

Betis Sevilla (Španělsko)

Favorit skupiny. Právě v Betisu momentálně úspěšně restartuje svou kariéru dříve velký talent španělského fotbalu Isco, o to samé se snaží mnohaletý hráč Arsenalu Bellerín. Sparta se se Španěly potkala naposledy v roce 2016 s Villarrealem, kdy vypadla ve čtvrtfinále EL po prohrách 1:2 a 2:4. Více o Betisu najdete v našem BLOGU.

Zajímavostí je, že právě Betis Sevilla byl jediným zahraničním angažmá velkého sparťana a trenéra národního týmu Michala Bílka. Ten v Betisu odehrál 59 utkání a vstřelil 11 gólů, následně se vrátil zpátky na Letnou.

Manažer: Manuel Pellegrini
Největší hvězdy týmu: Isco, German Pezzela, Hector Bellerín
Postavení v tabulce (během repre pauzy): 7. (2–1–1) 7 bodů
Česká stopa v klubu: Michal Bílek (1990–92), Roman Kukleta (1991–92), Alois Grussmann (1991–92)
Rok založení: 1907
Stadion (kapacita): Benito Villamarín Stadium (60 721)

Glasgow Rangers (Skotsko)

Vzhledem k historickým zkušenostem bude tohle pravděpodobně velká řežba. Už u toho nebude nechvalně známý Glen Kamara, který v létě odešel do Leedsu.

Především ale půjde v dvojzápase Sparty proti Rangers dost možná o klíčové body. Podle papírových předpokladů by se právě tyto dva celky měly utkat o druhé postupové místo.

Manažer: Michael Beale
Největší hvězdy týmu: Jack Butland, James Tavernier
Postavení v tabulce (během repre pauzy): 4. (2–0–2) 6 bodů
Česká stopa v klubu: Libor Sionko (2006–07), Abdallah Sima (současnost, bývalý hráč Slavie)
Rok založení: 1872
Stadion (kapacita): Ibrox Stadium (50 817)

Z naší nabídky doporučujeme

Chtěli byste zažít evropské poháry na vlastní kůži? Sledovat české zástupce v pohárových bitvách, nebo vyrazit rovnou na největší evropská esa jako rekordmany v počtu trofejí v Lize mistrů Real Madrid nebo obhájce z Manchesteru City? Není nic jednoduššího, než si vybrat z naší bohaté nabídky a těšit se na neobyčejné zážitky.