Schickova zamotaná budoucnost. Zavřel si nadobro dveře do Bayernu Mnichov?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Nejlepší český útočník současnosti se v uplynulé sezoně vyhříval ve světlech reflektorů. Jeho výjimečná sezona v německé Bundeslize upoutala pozornost nejen Čechů, ale i všech ostatních fanoušků. Být druhým nejlepším střelcem ligy není nic, nad čím by se dalo mávnout rukou.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

I proto byl spojován s možným přestupem. Nahlas se mluvilo o anglické Premier League, zájem měl mít například Manchester United, kolem Vánoc se zase objevila zpráva, že by si ho rádi pořídili šejci do Paříže.

Možností, která dávala největší smysl, byl však Bayern. Bavorský gigant totiž s určitostí přijde o svého dvorního střelce Roberta Lewandowski, jehož téměř na sto procent zlanaří Barcelona. Místo jedničky v útoku v jednom z nejslavnějších klubů světa se tak otvírá.

👉 BLOG: Lewa končí v Bayernu. Přestup do Anglie zhatil výbuch sopky, v mládí mu říkali „strom“

Zdálo se, že Schick bude jednou z nejzajímavějších voleb. Střelec v ideálním věku, navíc v ideální formě, vždyť má za sebou životní ročník s 24 brankami v 27 zápasech! Všechno ale „překazil“ podpis nové smlouvy.

Bývalý útočník AS Řím si s Leverkusenem nedávno plácnul na prodloužení spolupráce, která dle nového kontraktu potrvá minimálně do roku 2027. Dle dostupných informací ve smlouvě nefiguruje ani žádná výstupní klauzule, tudíž si jeho cenovku bude řídit Leverkusen sám.

Nabízí se tak otázka, jestli si Schick nezavřel definitivně dveře od přestupu do Bayernu Mnichov. Ten shání útočníka hned, navíc bude mít finance potřebné na to, aby získal, koho si smyslí. A mimochodem, své oči údajně upřel na Sadia Maného z Liverpoolu, který se rozhodl, že v klubu skončí.

Jistě, za rok může přijít kterýkoliv jiný evropský gigant a Schicka si pořídit, avšak je potřeba se podívat i na druhou stránku věci.

https://www.youtube.com/watch?v=AG8Nai3mNI0 

Bayer vkládá do Schicka obrovskou důvěru. Jeho přestup byl velká investice, která se zatím vyplácí. Leverkusen totiž míří do Ligy mistrů, a to také Schickovou zásluhou. Není potřeba také zapomínat na to, že statusu českého útočníka nepomáhají ani častá zranění. Naposledy byl na operaci s tříslem.

Kapitolou samu pro sebe je pak příchod Adama Hložka. Je jasné, že i tohle hrálo pro Schickovo setrvání. Oba můžou utvořit parádní dvojku, která bude ničit obrany.

👉 Nejvýraznější Hložkovy momenty ve Spartě: Od prvního gólu po rozlučkovou raketu v Edenu

A ještě jedna věc. Schick je už teď 25. nejlepším střelcem historie klubu. Jestli přidá ještě jednu sezonu, jakou měl letos, vleze se do první desítky. A i to je pořádná motivace!

Jednou z možností, jak zažít parádní německou atmosféru, na kterou je Schick zvyklý, je vyrazit s námi na zájezd na šlágr mezi Německem a Anglií, který se odehraje v Mnichově ↓↓↓

VYRAZTE S NÁMI AUTOBUSEM Z PRAHY

Důvodů, proč s námi vyrazit na tento zápas, je hned několik. Poznáte další blázny a třeba i fotbalové kamarády na celý život, společný autobus vyrazí z Prahy a cesta do Mnichova trvá jen pár hodin. Na vlastní oči uvidíte světové hvězdy Bundesligy a Premier League.

A ještě ušetříte spoustu peněz, na takhle levný zájezd jen tak nenarazíte. Nemusíte se vůbec o nic starat – v ceně zájezdu je doprava komfortním autobusem, vstupenka na zápas a služby našeho zkušeného delegáta a fotbalového nadšence v jednom.

  • Autobusový zájezd z Prahy (+ další nástupní místa podle zájmu) ZDE
  • Samostatné vstupenky ZDE