Nejvýraznější Hložkovy momenty ve Spartě: Od prvního gólu po rozlučkovou raketu v Edenu

3 minuty čtení

Dlouhá přestupová sága je u konce. Z velkého množství uchazečů, kteří kroužili kolem Adama Hložka, míří rodák z Ivančič do Bayeru Leverkusen. Sparta za něho může inkasovat s bonusy v přepočtu až půl miliardy korun, k tomu podle uznávaného novináře Fabrizia Romana sebere 30 procent z případného dalšího Hložkova přestupu. Pojďme si připomenout nejvýraznější momenty sparťanského talentu právě z letenského dresu.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

#1 PRVNÍ GÓL A HNED PROTI PLZNI

Byla to tehdy velká věc. Adam Hložek ve svých 16 letech, 7 měsících a 15 dnech vstřelil svůj první ligový gól. Konkrétně 9. března 2019 si naskočil na Kangův centr z pravé strany a úvodní trefou zápasu nasměroval Spartu k demolici rivala z Plzně 4:0. Samozřejmě se stal nejmladším střelcem gólu v historii české ligy.

#2 NEJMLADŠÍ STŘELEC HATTRICKU

18 let a 274 dní. Tolik bylo Adamu Hložkovi, když vstřelil svůj první ligový hattrick. Tehdy zařídil pro Spartu třemi góly výhru 4:2 nad Opavou. Dokázal něco, co se nikomu v jeho věku dosud nepovedlo. Limitem pro střelce hattricků bylo do té doby 20 let.

Martin Lukeš, jenž historickou tabulku vedl před Hložkem, to dokázal v roce 1999 v barvách Baníku Ostrava proti Karviné (3:1). Tomáši Součkovi bylo v únoru 2016 čerstvě 21, když Slavii zajistil rovněž vítězství 3:1 nad Ostravou.

#3 STÝ LIGOVÝ ZÁPAS OSLAVIL GÓLEM

Adam Hložek oslavil svůj 100. ligový start gólem a pomohl Spartě k výhře 3:1 nad Slováckem, to vše stále teprve v 19 letech. To už ale dávno patřil mezi hlavní ofenzivní esa letenského týmu.

#4 ROZLUČKOVÁ RAKETA V EDENU

Možná nejkrásnější gól v rudém dresu si Adam Hložek nechal na svůj poslední ligový zápas (minimálně na nějakou dobu) za Spartu. Byla to rozlučka ve velkém stylu, když „Standa“ (jak mu spoluhráči často říkali po zpěvákovi Stanislavu Hložkovi) rozčísl derby v Edenu.

Dlouho se Hložkovi v důležitých zápasech nedařilo střelecky prosazovat, v reprezentaci často lepil díry na více pozicích a třeba proti Slavii až do osudného utkání čekal na svůj první gól. Dočkal se svým posledním kopem přímo proti Tribuně sever. Na jeho neskutečnou bombu z přímého kopu neměl brankář Mandous nárok a Sparta slavila nad Slavií potřetí ze čtyř derby této sezony – 2:1.

Není pochyb o tom, že tak dobře fungující tým jako Leverkusen, který se dlouhodobě prezentuje výbornou přestupovou strategií, by byl ochoten zaplatit kolem půl miliardy korun za někoho, s kým by neměl velké plány. Hložek určitě dostane výraznou šanci – jeho plusem je, že může hrát jak vedle Schicka, tak z křídla nebo pod hrotem, kde má Leverkusen zhruba do listopadu mezeru po zraněném supertalentovi Florianu Wirtzovi.

Patrik Schick navíc nyní podepsal novou dlouhodobou smlouvu s Bayerem, takže se můžeme těšit v Lize mistrů i Bundeslize na spolupráci, ze které může jen těžit i národní tým.

REPREZENTACI ČEKAJÍ VELKÉ VÝZVY

Chcete vidět nejen Adama Hložka v barvách národního týmu? Českou reprezentaci čekají v Lize národů velmi atraktivní soupeři v čele s Portugalskem a Cristiano Ronaldem. Dále ale vyzve výběr trenéra Šilhavého také Španělsko a Švýcarsko, zkrátka co tým, to pojem a hvězdy evropského fotbalu. Buďte u toho s námi, zážitek na celý život je v tomto případě samozřejmostí. Tipy od nás pro vás:

  • Domácí zápas proti Portugalsku s CR7 – vstupenky
  • Domácí zápas proti Španělsku – vstupenky
  • Venkovní dvojzápas proti Portugalsku a Španělsku – letecký zájezd