Rozcestník Ligy mistrů: Na jaké šlágry se vyplatí vyrazit?

2 minuty čtení

Rozdělení základních skupin nejprestižnější klubové soutěže už známe. Jaké taháky by fotbalovým fajnšmekrům neměly uniknout? Podívejte se do našeho rozcestníku!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

REAL MADRID – NEAPOL
letecký zájezd

Jeden z největších šlágrů základních skupin letošního ročníku Ligy mistrů. To je bitva Realu Madrid s Neapolí. Na jedné straně asi nejlepší přestup letošního léta Jude Bellingham, na druhé straně nigérijský snajpr Victor Osimhen! A do toho všeho konečně kompletně zrekonstruovaný stadion Santiago Bernabéu, aktuálně nejmodernější fotbalový stánek na světě!

Real Madrid je rekordním šampionem Ligy mistrů. Nejprestižnější klubovou soutěž vyhrál až 14 krát, což je o jeden titul více než druhý a třetí nejúspěšnější klub dohromady. Neapol zase vyhrála v minulé sezoně Serii A poprvé od dob Diega Armanda Maradony.

PARIS ST. GERMAIN – NEWCASTLE
letecký zájezd

Obrovské zápasy nabídne také skupina F – „skupina smrti“ pro letošní ročník. PSG, Dortmund, AC Milán či Newcastle, všichni budou chtít postoupit a každé utkání bude otevřené. My nabízíme mimo jiné třeba mač PSG proti Newcastlu v překrásné Paříži.

Domácí pustili ofenzivní hvězdy Neymara či Messiho, ale zůstal Mbappé a dorazily nové opory ze španělských gigantů – Dembélé nebo Asensio. Hosté se zase do Ligy mistrů vrací po dlouhých 20 let, naposledy Straky hráli Champions League s legendárním Alanem Shearerem.

ARSENAL FC – PSV EIDHOVEN
letecký zájezd

A pro změnu po sedmi letech bude zpátky Liga mistrů na Emirates Stadium. Chcete zažít hned domácí premiéru Arsenalu? Pak vyrazte na zápas proti PSV Eidhoven a zažijte tento velký moment pro každého fanouška Kanonýrů na vlastní oči. Oba týmy se utkaly už loni v Evropské lize, kdy každý uhájil své domácí prostředí – na Emirates vyhráli Gunners 1:0 brankou Granita Xhaky.

A na koho narazí týmy, které na svých soupiskách mají české hráče? Benfika s Davidem Juráskem se ve skupině utká s Interem Milán, Salcburkem a s Realem Sociedad. Feyenoord s čerstvou posilou Ondřejem Lingrem narazí na Atlético Madrid, Lazio a na Celtic. Union Berlín s Alexem Králem pak čeká Neapol, Real Madrid a Braga.

Leverkusen či West Ham s českými reprezentanty o Evropskou ligu

Velmi zajímavé zápasy nabídne pochopitelně i Evropská liga, kterou letos budou absolvovat i obě pražská S. Kromě nich se o druhou nejprestižnější evropskou pohárovou trofej budou ucházet také velkokluby jako Liverpool, Ajax, AS Řím jako soupeř Slavie Praha, Leverkusen s trojicí českých reprezentantů (Hložek, Kovář, Schick) či vítěz Evropské konferenční ligy z minulé sezony West Ham (Coufal, Souček).

LIVERPOOL FC – UNION SG
letecký zájezd

Máme se rozhodně na co těšit a hlavně zápasy Liverpoolu na půdě Evropské ligy budou velmi sledované. Liverpoolu se pod Jürgenem Kloppem v evropských soutěžích daří. V roce 2016 se The Reds dostali do finále Evropské ligy, o dva roky později do finále Ligy mistrů. Tato finále sice Liverpool nezvládl, ale v roce 2019 v dalším finále LM zdolal Tottenham. Nyní bude chtít získat i druhou nejprestižnější trofej do své klubové sbírky.

Kvalitní fotbal a Beatles nejsou jediné věci, které světu Liverpool poskytl. V doprovodu českých delegátů můžete objevit jeho bohatou kulturu, historické památky nebo jiné atrakce. A to všechno s vrcholem v podobě utkání, kde se po trávníku legendárního stadionu Anfield budou prohánět Salah, Van Dijk nebo Alexander-Arnold.

GLASGOW RANGERS – SPARTA PRAHA
letecký zájezd

Spartu čeká Rangers Glasgow, neoblíbený soupeř, se kterým český fotbal nemá dobré zkušenosti. Rangers mají na kontě 55 domácích titulů, Sparta od poslední sezony 37. Vládci obou zemí spolu nyní svedou ostře sledovanou (a doufejme, že ne na trávníku ostře vedenou) bitvu.

Emocemi napěchovaný duel a do toho poznání krás historického Glasgowa v doprovodu česky mluvícího delegáta! To musíte zažít.

VSTUPENKY A ZÁJEZDY NA EVROPSKÉ POHÁRY