Poslední šance na zlato? Nejen Messi, ale také Belgie či Chorvaté

2 minuty čtení
píše David Zlomek

Tématem číslo jedna bude na blížícím se světovém šampionátu „poslední tanec“ Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. Obě reprezentace těchto borců patří do užšího okruhu favoritů, ale jsou zde i další týmy, pro které to bude poslední šance zapsat se do dějin.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

My víme, zmínit Portugalsko i Argentinu musíme. Pro obě legendy z daných zemí půjde o poslední šanci upevnit si status nejlepšího hráče historie. O něco blíž má dle předpokladů k trofeji Argentina, avšak Portugalsko na evropské půdě ukazuje, že jeho tým není radno podceňovat. Ale abychom nezdržovali, více o tomto tématu na odkazu níže.

👉 The Last Dance. Poslední šampionát králů Cristiana a Lionela!

Zdroj (foto): sportingnews.com

Promarněná generace? Nám vystřelí na jazyk belgická reprezentace. Paralela se zázračnou českou generací kolem roku 2004 se vyloženě nabízí. Ani Nedvědova parta nedosáhla na žádný velký úspěch, a to patřila mezi nejlepší týmy světa. To samé Belgie.

Té se narodili výjimeční hráči v čele s Hazardem, Lukakuem a dalšími, ale nikdy z toho nic nebylo. Zatímco šampionát v roce 2014 měl být takovým zahřívacím, ten další v Rusku už měli dotáhnout minimálně do finále. Konečný bronz byl takovou sladko-hořkou útěchou.

👉 Jak vidí MS v Kataru sázkovky? Kanárci favority, ostudu udělá Kostarika

Letos tak přichází poslední šance, a to bez nadsázky. Pozitivní pro malou zemi je, že v životní formě chytá Courtois. Stále na vrcholu je i Kevin de Bruyne, forma v repre má i strádající Hazard, doufá se také v zotavení Lukakua. Jít by to mohlo, víc šancí nebude.

To platí i pro Chorvaty. Chorvatsko se skvěle naladilo v Lize národů, kde ovládlo skupinu a míří do Final 4. Za sebou nechalo Dány i Francouze, v kvalifikační skupině těsně přeskočilo Rusy. Nicméně legendy typu Modriče, Perišiče či Vidy mají svůj věk, takže i oni budou mít zvýšenou motivaci.

Borci ze střední či dorůstající generace jako Kovačič, Livkovič, Gvardiol nebo Pašalič tolik zkušeností s elitním fotbalem nemají. Půjde o ideální mix, nebo hořké loučení starých bardů?

Zmínit se ještě rozhodně hodí Uruguay. Ta měla namále už v kvalifikaci, ale díky posledním čtyřem výhrám přeskočila všechny konkurenty, a nakonec skončila na třetím místě za suverény z Brazílie a Argentiny.

Tým je ale značně přestárlý. Už dávno nejde o štiku šampionátu jako před lety (jen si vzpomeňte na parádní tažení v roce 2010), ale spíše o dohrávající mančaft, ve kterém nastupující generace spíše chybí.

👉 TOP zápasy ve skupinách MS: nová rivalita či střety gigantů

Prapor mladých drží hvězda Liverpoolu Darwin Nunez či famózní Fede Valverde z Realu Madrid. Ale pak? Dva střední záložníci v podobě Bentancura a Torreiry, jinak jde o zkušené pardály, kterým je dávno přes třicet. Suarez, Cavani, Muslera, Godin, Caceres nebo Vecino, to byly spíše jména minulosti.

Zdroj (foto): liverpooloffside.sbnation.com

Podaří se těmhle týmům překvapit a splnit svému národu naděje, které do nich byly již dříve vkládány? To ukáže až šampionát, na kterém můžete být. Ozvěte se nám, nebo si proklikejte naši nabídku zájezdů. Určitě si vyberete!

Z naší nabídky doporučujeme