La Liga byla rozlosována. Kdy je na programu El Clásico?

2 minuty čtení
autor: Jakub Vaverka

Obhájí Barcelona španělský titul, vrátí se Real Madrid na vrchol, nebo Atlético Madrid zamíchá kartami? La Liga zveřejnila rozlosování pro sezonu 2023/2024, tudíž byly i oznámeny termíny největších zápasů, včetně střetů mezi giganty.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích
Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

El Clásico jako největší lákadlo

Fotbaloví fanoušci po celém světě jsou nejvíce zvědaví, kdy se proti sobě postaví nesmiřitelní rivalové FC Barcelona a Real Madrid. Jejich první ligové střetnutí v ročníku 2023/2024 se odehraje 29. října 2023 v Barceloně. Nikoli však na ikonickém Camp Nou, který je v rekonstrukci, ale na Olympijském stadionu Lluíse Companysy. Po střetnutí v 11. kole se Barca a Bílý balet utkají v kole číslo 32, Merengues přivítají mistry na stadionu Santiaga Bernabeua 21. dubna 2024.

👉 PŘEČTĚTE SI: Na Camp Nou prozatím zapomeňte. Barcelona má nový domov

Šlágry hned v prvním kole

Už v úvodním kole nové sezony se mohou příznivci těšit na několik šlágrů. Mistrovská Barcelona se v Madridu utká s nepříjemným Getafe, zatímco Real Madrid cestuje do Baskicka, kde bude bojovat o body s Athleticem Bilbao. V centru pozornosti jsou také souboje mezi Sevillou a Valencií nebo Villarrealem a Betisem. Zajímavé je také „derby letovisek“, v němž se Las Palmas utká s Realem Mallorca.

Kompletní rozlosování prvního kola La Ligy 2023/2024:

Almería vs Rayo Vallecano
Athletic Club vs Real Madrid
Atlético Madrid vs Granada
Celta vs. Osasuna
Sevilla vs. Valencia
Las Palmas vs Real Mallorca
Getafe vs Barcelona
Villarreal vs Betis
Real Sociedad vs Girona
Cádiz vs Alavés

Důležitá data ve španělské La Lize

Kromě El Clásica a prvního kola je třeba si pečlivě zapsat také termíny madridského derby. Atlético přivítá doma Real 24. září 2023, zatímco Bílý balet vyzve Rojiblancos doma 4. února 2023. La Liga se po sezóně ovlivněné mistrovstvím světa v Kataru vrací k zimní přestávce.

Poslední kolo tohoto kalendářního roku se odehraje 21. prosince, soutěž pak bude pokračovat 2. ledna. Zajímavostí je, že Barcelona se v posledním kole utká s FC Sevilla, zatímco Real Madrid doma vyzve sevillský Betis.

KOMPLETNÍ NABÍDKA ZÁJEZDŮ na ŠPANĚLSKOU LIGU