Krize nebere konce. Spasí Manchester United Haaland? Nebo snad Schick?

píše David Zlomek
2 minuty čtení

Pád giganta z Manchesteru nebere konce. Mohutné posílení, návrat Cristiana Ronalda, změna trenéra, odchod ředitele… Nepomohlo nic. Red Devils stále nezastavují pád do průměru, reálně jim hrozí příští sezona bez evropských pohárů.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Poslední věta by mohla působit odvážně, avšak pohled na situaci v tabulce anglické Premier League nám ukáže, že se jedná o zcela reálnou možnost.

Arsenal, jenž se probudil a konečně podává konzistentní výkony, se drží nad United. Ba co víc, má o několik neodehraných zápasů k dobru. Pod United zase číhají s nicotným bodovým odstupem vzdálení vlčáci Tottenham a West Ham.

>> BLOG: Je Arsenal zpátky? Na brány Ligy mistrů klepe poprvé od roku 2017

Klub jednoduše nefunguje. Nepomohl ani vyhazov vysmívaného Nora Oleho Gunnara Solskjæra. Jeho poslední zápasy byly opravdu tragické a tým vypadal naprosto bezradně. Nahradil ho vyhlášený německý stratég Ralf Rangnick. Velká persona, která toho ve fotbale hodně dokázala a jejímž stylem se prezentuje moderní německá trenérská škola.

Změna ale nepřišla. United se i přes zimu potáceli ve zpackaných výkonech a v zápasech proti outsiderům nedokázali vítězit. Důvody? Matná záložní řada, tragikomický kapitán Maguire, rozpolcená a rozhádaná kabina, ale taky zakončení.

To trápí Rudé ďábly nejvíc. Kdyby Ronaldo a spol. zužitkovali alespoň půlku šancí, do kterých se dostali, bavili bychom se o něčem jiném.

Nabízí se tak otázka, co přinese letní přestupové období. Jasný je odchod Rangnicka, jenž se přesune do konzultantské role. Na jeho pozici má dle britských médií zamířit jeden z dvojice Ten Haag a Pochettino.

Nutné bude také posílení soupisky. Prioritou je pozice útočníka, kde mají všechny týmy v Evropě vysněné jedno jméno – Erling Haaland. Norskému šutérovi vstupuje v platnost výkupní klauzule v hodnotě 70 milionů euro. Tedy částka, kterou fotbaloví giganti s přehledem zaplatí.

Pokud by nevyšel Haaland, navrhuje anglický list Daily Mail Patrika Schicka. Překvapení? Možná. Faktem však je, že právě Rangnick je velkým fanouškem českého útočníka, jenž bude po povedené sezoně v Leverkusenu také žádaným zbožím.

Jisté je, že United musí bojovat až do konce sezony. Každičký zápas je nyní klíčový. Buďte u honby za evropskými poháry! Plné kapacity stadionů, pověstná anglická atmosféra a téměř nulové covidové restrikce!

Vyberte si z této nabídky a udělejte si nezávaznou rezervaci. Naši prodejci vás poté obratem osloví a doladí s vámi veškeré požadavky a zodpoví otázky. Tato služba je od nás nezávazná a zcela zdarma.

>> NÁŠ TIP: VELKÁ NOC V ANGLII: Manchester United – Norwich (16. 4. 2022)