BLOG: Rozkývané židle v Premier League. Na kterých trenérech leží největší tlak?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Je jasné, že úplně komfortně se v trenérském křesle nemůže cítit žádný kouč v Premier League. Tedy pokud se zrovna nejmenují Pep Guardiola či Jurgen Klopp. Tentokrát se však podíváme na čtyři jména, která budou pod velkým tlakem hned od prvního zápasu. Jdeme na to!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

👉 Premier League zná jízdní řád. Haaland začne proti „Czech“ Hamu!

Jako první musíme uvést Franka Lamparda. Bývalý trenér Derby County a Chelsea dostal náročný úkol, a sice zachránit Everton. Lampardovi se to sice povedlo, ale spousta fanoušků se shodne, že to teda nic přesvědčivého nebylo. Definitivní záchrana přišla až v posledním zápase sezony.

Za celou dobu týmu nevtiskl žádnou tvář. Celé jeho působení vypadá zmatečně, stejně jako počínání na přestupovém trhu. Dlouho to byla jediná posila: James Tarkowski – zdarma z Burnley. Až v posledních dnech přibyl další, a to záložník Dwight McNeil, rovněž z Burnley. Ale bude to stačit?

Za vše také hovoří dosavadní výsledky z přípravy. Prohra s Arsenalem 0:2 se dala snést, avšak obří ostudu si Everton trhnul s účastníkem MLS Minnesotou (0:4). Následná výhra nad druholigovým Blackpoolem 4:2 nikoho moc neukonejšila. Ničím pozitivním není ani odchod hvězdného Richarlisona.

👉 BLOG: Přestupová sága CR7 hýbe fotbalovým světem. Kam a za čím vlastně kráčí?

Druhým pánem na holení je Ralph Hasenhüttl, jenž už delší dobu vede Southampton. Rakouskému kouči byla predikována velká budoucnost, nicméně Saints pod ním dlouhodobě stagnují. Loni začali poměrně dobře, ale konečné 15. místo bylo velkým zklamáním. Sezonu dokonce skončili pěti prohrami v šesti zápasech.

Co se posil týče, Hasenhüttl zatím přivádí neokoukané tváře, kterým je maximálně dvacet let. Hned dva borce si vytáhnul z Manchesteru City, přišel i žádaný Mara z Bordeaux. Nicméně žádné jistoty to nejsou. I proto je dle sázkových kanceláří Hasenhüttl největším favoritem na vyhazov.

Velký tlak bude i na Marca Silvu, lodivoda Fulhamu. Ten má za sebou až pohádkovou sezonu ve druhé lize, avšak Premier League je naprosto něco jiného.

Samotný Silva už to pocítil. V Hull City, Evertonu i Watfordu naprosto pohořel. Jeho týmy byly lehko přehrávané a Silva mnohdy vypadal, že neví, co s tím. Fulham navíc potřebuje výsledky. Nechce, aby se opakovaly scénáře z minulých let, kdy hned po postupu přišel opět sestup.

A na závěr jeden odvážnější tip. Thomas Tuchel. Uplynulá sezona Chelsea byla turbulentní a dlouho se čekalo, co vlastně nový majitel vymyslí. Zatím musí lepit téměř kompletní obranu, nicméně hrozí, že se k žádnému dalšímu posílení ani nedostane.

Napětí se začíná stupňovat. Do karet Tuchelovi nehraje ani příprava. Naposledy ostudně padl s Arsenalem (0:4), předtím na penalty s americkým Charlotte. Jediná výhra přišla proti mexickému Club America.

„Máme stejné problémy, protože máme stejné hráče,“ rýpnul si Tuchel nepřímo do majitelů. „Arsenalu jsme se nemohli vyrovnat fyzicky ani psychicky, protože v týmu je mnoho hráčů, kteří přemýšlí nad odchodem.“

Jde pochopitelně pouze o naše odhady, avšak v Premier League se na trpělivost moc nehraje. O výkonech zmíněných trenérů se můžete přesvědčit na vlastní oči. Mrkněte na naši nabídku zájezdů!

VŠECHNY ZÁJEZDY NA PREMIER LEAGUE naleznete ZDE