BLOG: Neymar ven? Hvězdy šejky omrzely, PSG chce jít jiným směrem

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Tým pro hvězdy? Vsadíme se, že na první dobrou většině lidí vyvstane na mysl Paris Saint-Germain. Náročným šejkům však tenhle styl vysněný úspěch v podobě Ligy mistrů nevyšel a zdá se, že kormidlo točí jiným směrem. Pryč jsou časy velkých hvězd, pracovitý tým má cepovat ještě pracovitější chlápek.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Už v květnu se šéf PSG Nasser Al-Khelaifi vyjádřil zcela jasně. „V klubu se stane spousta změn. Začíná nová éra,“ řekl tehdy.

A jak řekl, tak udělal. Nějakým zázrakem se mu podařilo udržet klíčovou osobu Kyliana Mbappeho. Posléze vyhodil neúspěšného kouče Mauricia Pochettina a začal redukovat kádr. Kufry si prý může balit Georginio Wijnaldum, Julian Draxler, Layvin Kurzawa, Mauro Icardi nebo Ander Herrera.

👉 Mbappé potřeboval Real Madrid, ne naopak. Co se nelíbí La Lize?

Celý ansámbl povede pro mnohé neznámý kouč. Christophe Galtier je ovšem ve Francii zavedeným jménem, v posledních letech se mu dařilo zejména v Lille. Odtud si do tandemu přitáhl i sportovního ředitele Luise Campose. Tihle dva dovedli před rokem Lille k překvapivému titulu.

Ten je v Paříži samozřejmostí. Soustřednost zůstává na tu prokletou Ligu mistrů. Mnozí se diví, proč zrovna Galtier. Jenže to je přesně on. Dokáže uspět za všech okolností, není mu cizí hrát na upachtěných 1:0. Hraje se na výsledek, ne na krásu.

I proto začíná největším hvězdám tvrdá šichta. Kdo nebude pracovat, nebude hrát. Kupříkladu Neymar už si údajně hledal nové angažmá, dlouho se hovořilo o Chelsea či Manchesteru City. To jeho parťák Lionel Messi se o své budoucnosti rozhodne až po světovém šampionátu.

Kdo do PSG?

A kdo nově tvořený kádr doplní? Údajně se nabízel samotný Cristiano Ronaldo, ale sportovní úsek PSG ho odmítl. Dříve nepředstavitelná situace, nyní realita. PSG už nehraje na jména.

Campos a spol. zatím stihli uplatnit opci u levého beka Nuna Mendese, dále si z Porta pořídili posilu do ofenzivy Vitinhu a z Remeše přichází vysoce žádaný talent Hugo Ekitike. Další na řadě? Milan Škriniar, kterého se ale v Interu nechtějí vzdát.

Paříž se obléká do nového kabátu, jeho střih má pod palcem trenér Galtier. Zatímco tým se mění, cíl ne. Liga mistrů. Povede se to?

Přerod PSG můžete vidět na vlastní oči. Podívejte se na naši nabídku zájezdů a zamiřte s námi do Parku princů!

DOPORUČUJEME:

Nabídky na všechny zápasy PSG naleznete ZDE!