10 nejlepších momentů Cristiana Ronalda v Realu Madrid

Píše Richard Hajzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Legenda opustila Madrid a jeden z nejpřekvapivějších transferů v historii fotbalu je na světě. Real na Ronaldovi vydělal přesto, že ho před 9 lety koupil za rekordní sumu.

Mezitím stihla CR sedmička vyhrát vše, co se dalo a spolu s Leem Messim pokřivit to, čemu jsme dosud mluvili slušný brankový nástřel. Chlapci si začali kopat vlastní ligu, v níž 50 gólů v sezóně byla pohodička. Cristiano se v Madridu zastavil na čísle 451 gólů v 438 zápasech.

5-násobný držitel Zlatého Míče se v Madridu necítil zbožňovaný a vynutil si přestup do města, které se může pochlubit například multiple. Juventus v jeho osobě nezískal pouze velkou osobnost a garanci extrémního počtu gólů, ale dal světu jasný signál, že to myslí vážně s útokem na trofej Ligy mistrů.

Těžit však z toho nebudou jen chlapci v černo-bílých páscích. Seria A totiž získala jednoho ze dvou nejlepších hráčů na světě a osobnost, která přímo miluje velké zápasy. Toto jednoznačně potáhne i zbytek ligy, do hledisek přiláká více diváků a soupeři získají proti Juventusu s Ronaldem v mužstvu další motivaci.

Za 100 milionů je to jeden z nejlepších byznysů pro celý italský fotbal a Italové našli po letech způsob, jak pozvednout úroveň ligy. Nebylo jim třeba systémové řešení jako v Německu. Stačí na to jeden hráč.

Legenda, gólová mašina a neuvěřitelný profesionál. Cristiano Ronaldo. Muž velkých momentů. Na pár z nich se podívejme. Protože podobné věci můžeme v další sezóně očekávat v soutěži, kterou máme téměř pod okny. Itálie se může těšit na Siuuuuu!

Finále Copa del Rey vs. Barcelona 2010/2011

Prolomení hegemonie Guardiolova týmu ve vynikajícím zápase přišlo, jak jinak, po hlavičce hráče, který právě kvůli tomuto účelu do Madridu přestoupil. V prodloužení si to Di Maria ťuknul s Marcelem, Dani Alves na chvíli usnul a Ronaldo se vyšplhal tak vysoko, že Pinto neměl šanci.

Mistrovský gól na Camp Nou v sezóně 2011/2012

Spolupráce na ose Ozil-Ronaldo patřila mezi skvosty této sezóny. Real pod Mourinhem měl extrémně smrtelné protiútoky a bílé dresy se zlatými čísly na dresech si šli po titul. Pokud by však na Camp Nou prohráli, Barcelona by jejich náskok stáhla pouze na jeden bod. Nestalo se, i díky této parádě. Ronaldo slavil první titul v La Lize.

Dva kousky Bayernu v sezóně 2013/2014

Guardiola miloval zápasy proti Realu v La Lize. Když si však sedl na lavičku Bayernu, přišlo vystřízlivění. Po prohře 0: 1 v Madridu si chtěli Bavoři napravit chuť doma. Ale smůla, Ronaldo se rozhodl, že dvěma brankami přispěje k demolici soupeře.

5-gólová kanonáda proti Granadě v sezóně 2014/2015

Ono si člověk pomyslí, že když Real zdemoluje doma Granadu 9: 1, je to samozřejmost. Ale zkuste si to představit ve světě, ve kterém není Ronaldo s Messim. 5 branek. To je více, než dají někteří útočníci za celou sezónu.

Rozhodující penalta ve finále Ligy mistrů 2015/2016

Ti nejlepší jsou tu proto, aby zazářily v těch nejtěžších chvílích. Jak to udělal Cristiano při zisku jedenácté ušaté trofeje. Ve finálovém rozstřelu v Miláně si vyžádal až pátý pokus, aby se právě on stal hrdinou. Sobecké? Možná. Odvážné? Určitě.

Hattrick v zápase proti Wolfsburgu v sezóně 2015/2016

Toto byl zápas, kde se čekal jasný postup „pusinek“. Po prohře 0: 2 v Německu však bylo třeba hrdinu. Hattrickem se jím stal opět on.

Hattrick proti Atlétiku Madrid v sezóně 2016/2017
Bojovníkem z Madridu se podařilo najít recept na hru největšího konkurenta. Po penaltové porážce se jim naskytla šance na odvetu. Ale po prvním zápase bylo 3: 0 díky hattricku sedmičky. A Real směřoval do finále v Cardiffu.

Dva rozhodující góly ve finále proti Juventusu v sezoně 2016/2017
Cristianu se vyčítalo, že ve velkých zápasech až tak nehviezdi. Aby to definitivně vyvrátil, sestřelil dvěma kousky ve finále klub, do kterého o dva roky přestoupil.

Hattrick proti Bayernu v sezóně 2017/2018

Kontroverzní, napínavý, vítězný. To jsou přirovnání dalšího souboje, takzvaného evropského Clásica. Ronaldo vytáhl Real znovu z problémů.

Nůžky proti Juventusu v sezoně 2017/2018

Možná nejhezčí gól kariéry si nechal Ronaldo na svou poslední sezónu v bílém dresu. I když tento vstřelil v jeho fialové verzi.

Je nad slunce jasné, že gólová mašina se ani v této sezoně nezastaví. Přesvědčit se o tom živě budou moci všichni fanoušci, kteří si vyberou jeden ze zápasů Serie A. Protože nevidět alespoň jednou na vlastní oči hrát Cristiana Ronalda je hřích.