Zjistili jsme za vás: Co kolik stojí na nejbližším stadionu z TOP5 lig?

2 minuty čtení

Preclíky, vuřty na kari, sekaná. A samozřejmě pivo. To jsou pochutiny, které zkrátka k Německu – takže logicky i na bundesligové stadiony, prostě patří. Zajímá vás, za kolik korun se dobře najíte třeba v Lipsku, což je pro většinu České republiky nejbližší stadion z TOP5 evropských lig?

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Nabídka jídel v Lipsku je opravdu bohatá. Na své si přijde milovník klasiky, ale třeba i ryb, pečiva nebo klidně vegan! Preclíky mají v Lipsku buď klasické se solí, jen sýrové (Käsebrezel). Z netradičních jídel zaujme třeba nakládaná ryba, tak jak známe v České republice například uzenáče, v housce – tato specialita vás v RB Aréně vyjde na 4,70 euro (cca 120 Kč). Všechny ceny jsou počítány podle aktuálního kurzu 1 euro = 24,83 Kč.

Jídlo nejen pro masožravce!

Dát si ale můžete samozřejmě i klasiku, tradiční klobásky do housky za 3,90 euro (95 Kč), currywurst do housky za 4,90 euro (125 Kč), currywurst s hranolkami za 6,90 euro (170 Kč) nebo sekanou do housky za 4,90 (125 Kč).

Omáčky dle vlastního výběru jsou samozřejmostí a obsluha vám je dá v ceně. Curry wurst, což jsou vlastně buřty nakrájené v rajčatové omáčce s výraznou chutí kari, mají v Lipsku nejen v klasické, ale i ve veganské verzi.

Menu s pivem, nebo nealko?

RB Lipsko nabízí také výhodná menu. Currywurst s hranolkami, pivem a malým snekem stojí 11,90 euro (295 Kč), pokud si místo piva zvolíte nealko, zaplatíte 10,90 euro (270 Kč). S pivem je tedy menu dražší než s nealkoholickým nápojem (jablečný nápoj Apfelschorle nebo voda).

Ale přece jen – co je to za fotbal bez piva? 🙂 Vždyť právě proto pro vás pořádáme zájezdy, abyste si je mohli užít se vším všudy bez jakýchkoliv omezení.

Menu s pivem, nebo nealko? Záloha levnější než u nás

A teď to, co nás zajímá nejvíce – samozřejmě pivo! K Německu patří tupláky jako pěna na pivo. Pokud si na litrový tuplák troufnete, bude vás stát jeden 9,90 euro (245 Kč). Pokud si vystačíte s tradičním půllitrem, tak ten stojí 5,30 euro (130 Kč). Logicky se tedy tuplák vyplatí více. Na stadionu v Lipsku se točí tamní regionální pivo Ur-Krostitzer.

Jeho poznávacím znamením je portrét švédského krále Gustava II. Adolfa, který se údajně v roce 1632 během třicetileté války zastavil u obce Krostitz na cestě do Lipska. Ur-Krostitzer na stadionu najdete samozřejmě jak v alkoholické, tak pro řidiče v nealkoholické verzi (pro „neněmčináře“ alkoholfrei). Záloha na kelímek stojí pouhé 1 euro, tedy o polovinu méně, než na většině českých stadionech, kde bývá záloha 50 Kč.

Kolik stojí zápasová šála?

A chtěli byste mít kromě plných bříšek a fantastického fotbalového zážitku ještě něco na památku? Tak třeba šály kolem stadionu stojí standardních 15 eur za kus, bez ohledu na vzor. V přepočtu tedy nějakých 370 korun, což je celkem obligátní cena i pro český fotbalový trh.

My jsme si třeba pořídili zápasovou půlenou šálu přímo ke šlágru RB Lipsko – Bayer Leverkusen (2:3), který jsme společně s dalšími fanoušky německého bundesligového fotbalu navštívili:

Právě v Red Bull Aréně v Lipsku zahájíme evropský šampionát proti hvězdnému Portugalsku. Tak doufejme, že si na stejném místě zase pochutnáme nejen na výborném jídle, ale i na parádním fotbale!

👉 ČEŠI NA EURU V NĚMECKU 👈
👉 TOP NABÍDKY FOTBALTOUR 👈
👉 NABÍDKA NA BUNDESLIGU 👈