Zažijte poslední domácí zápasy mistrů a rozlučky na vlastní oči

3 minuty čtení

Poslední domácí zápas sezony. Každoročně velká událost pro fanoušky, kteří se na letní měsíce loučí se svým klubem. A pro mistrovské týmy také čas oslav. Právě na posledním domácím zápase sezony už jistí mistři přebírají trofeje, nebo minimálně oslavují a loučí se se svými fanoušky!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Letošní sezona se blíží ke svému vrcholu a na programu bude několik velkých loučení. To největší asi na Anfieldu, kde po devíti letech ukončí svou pouť Jürgen Klopp. V Paříži se s největší pravděpodobností bude loučit Kylian Mbappé a do rodné Brazílii se po bohaté evropské kariéře završené v londýnské Chelsea vrátí legendární stoper Thiago Silva.

U všech domácích rozluček můžete být s námi. Pařížané si rozhodně budou chtít spravit chuť po vypadnutí z Ligy mistrů doma s Toulouse, Chelsea čeká v posledním kole sezony doma Bournemouth a Kloppovci na Anfieldu přivítají Wolves.

Triumf nad městským rivalem a spousta šampaňského

Chybět samozřejmě nebudeme ani u mistrovských oslav. Už dávno hotovo je v Itálii, kde letošní sezoně jasně dominoval Inter Milán a sesadil po roce z trůnu Neapol. Týmu kolem kapitána Lautara Martineze jistě chutnal také rozhodující zápas v podobě výhry nad největším rivalem, se kterým navíc sdílí stadion – AC Milán.

Inter sehraje poslední domácí zápas sezony v neděli 19. května proti Laziu. Můžeme se těšit na San Siro, spoustu šampaňského a předávání trofeje.

Španělský titul a budoucí vítěz Zlatého míče?

To samé nás pak čeká přesně o týden později ve Španělsku, kde dominoval Real Madrid. V zápase proti Betisu Sevilla oslaví svůj v pořadí 36. titul, což je nejvíce z pěti nejlepších evropských lig.

A bude u toho i podle aktuálních kurzů největší favorit na zisk Zlatého míče – Jude Bellingham. Aktuálně jsou za ním seřazeni druhý Kylian Mbappé, třetí Harry Kane a čtvrtý Erling Haaland. Pořadím ale ještě určitě může zamotat závěr Ligy mistrů, mistrovství Evropy, případně letní olympiáda v Paříži.

Manchester City vs. Arsenal, díl druhý

Jasno ještě není v Anglii, kde se zdá, že rozhodne až poslední kolo. Reálně už o nejcennější ligovou trofej Premier League usilují pouze Arsenal a hegemon posledních sezon Manchester City, který usiluje o čtvrtý titul v řadě.

Kanonýři v posledním kole hostí doma Everton, Manchester City pak vyzve Coufala a spol. – West Ham United. Ušatá trofej tak bude připravena jak na Emirates Stadium, tak na Etihad Stadium. Ať se bude nakonec slavit na severu Londýna nebo na západě Anglie, my budeme rozhodně u toho!

Získá Guardiola čtvrtý titul v řadě?

Oba týmy si letošní titul zaslouží – Arsenal udělal další krok kupředu, o triumf hraje se Cityzens druhý rok po sobě a po sedmi letech se navíc vrátil do Ligy mistrů. Po 14 letech pak v Champions League došel až mezi osm nejlepší.

Favoritem ale zůstává Manchester City, kde může Pep Guardiola jako první manažer vyhrát Premier League počtvrté za sebou. Do skvělé formy se v závěru sezony po zdravotních problémech vracejí Kevin de Bruyne i Erling Haaland a Cityzens jistě žene vpřed také vypadnutí z Ligy mistrů. Pro tak úspěšný klub by byla sezona bez velké trofeje velkým neúspěchem.