Zájezdy bez vstupenky: Co tak zažít pravou atmosféru přímo v ulicích?

4 minuty čtení
autor: Jakub Vaverka

Přemýšleli jste někdy o tom, že byste šli na místo konání velkého zápasu bez vstupenky? Jen tak si užít atmosféru s místními fanoušky přímo v ulicích? Pokud ano, následující řádky se vám určitě budou líbit.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Vyplatí se cestovat za sportem bez vstupenky?

Na otázku odpovíme rovnou: Ano, vyplatí! Samozřejmě, že zavedeným trendem je vyrazit na místo konání významné sportovní události se vstupenkou na akci a užít si ji přímo na stadionu. Někdy se však může stát, že člověk nestihne koupit vstupenku nebo to není v jeho finančních možnostech. Nemusíte však být přímo na tribuně, abyste si konkrétní zápas užili. Určitě to znáte ze svého domova, někdy stačí, aby byla nablízku rodina nebo přátelé, a máte pocit, že jste přímo uprostřed dění. Co takhle vyrazit do Londýna, Manchesteru, Milána, Barcelony, Madridu nebo Mnichova a zažít elektrizující atmosféru přímo v ulicích?

Aktuálním příkladem, jak si užít sportovní podívanou, aniž byste byli přímo na stadionu, je italská Neapol. Mnoho příznivců z celého světa měřilo cestu pod sopku Vesuv, aby po třech desetiletích čekání oslavili zisk titulu SSC. V ulicích tohoto města z jihu Itálie byly statisíce fanoušků, jen zlomek z nich přímo na Stadio San Paolo, kde Partenopei hráli ligový zápas. Nesledovat duel na místě proto nemuselo být vůbec špatnou volbou, ba naopak

Vychutnat si dění v ulicích s místními příznivci znamená zažít nefalšovanou atmosféru, jejíž autenticita je ještě větší než na tribunách. Důvod je prostý, na stadionu musíte dodržovat různá přísná nařízení. V ulicích samozřejmě platí zákony dané země, ale můžete dát průchod svým emocím mnohem volněji.

Nejen Neapol, ale také Liverpool a Argentina

Příkladem může být nejen zmíněná Neapol, ale také Argentina po svém triumfu na mistrovství světa 2022 v Kataru. Albicelestes měli své příznivce přímo v dějišti šampionátu, ale skutečné a řádně divoké oslavy propukly až v ulicích Buenos Aires po návratu mistrů světa do rodné země.

Toho jsme byli svědky i v roce 2019, kdy fanoušci FC Liverpool slavili triumf v Lize mistrů nad Tottenhamem Hotspur, přičemž drtivé procento radosti se odehrávalo v Anglii nebo v ulicích Madridu, nikoliv na samotném stadionu, protože na tribuny se dostalo jen několik desítek tisíc vybraných příznivců.

Všichni se shodneme na tom, že sport je především o emocích. Je jen na vás, zda je budete sdílet na tribunách při sledování samotného zápasu, v ulicích místa konání nebo v úplně jiné zemi.

Možnost zájezdu bez vstupenek, kdy si atmosféru užijete v ulicích a u stadionu před i po skončení akce, u nás zatím není příliš obvyklá, ale světový trend v tomto případě hovoří jasně.

A netýká se to jen fotbalu. Vegas Golden Knights, kteří v roce 2023 oslavili svůj první Stanley Cup v ulicích „města hříchu“ na slavném Las Vegas Strip, nebo Golden State Warriors, kteří v roce 2022 po svém triumfu v NBA přenesli emoce do ulic San Francisca.

Někdy opravdu nepotřebujete vstupenku, někdy stačí být na místě a spontánně nasát atmosféru pod širým nebem.

IDEÁLNÍ JE SKLOUBIT NADŠENÍ NA STADIONU S ATMOSFÉROU PŘED NÍM.
JEĎTE S NÁMI!