Zájezd na Liverpool aneb Núněz umlčel kritiky před našimi zraky!

3 minuty čtení

Začátek sezony je tu co nevidět a přátelské zápasy jdou do finále. Ve druhé polovině července jsme se vydali do Lipska nejen s fanoušky Liverpoolu! V 50členném autobusu snad třetinu čekal životní moment – poprvé viděli hvězdy Liverpoolu na vlastní oči!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Dočká se svého první gólu za Reds právě proti Lipsku? Těmito slovy jste lákali na Zájezd měsíce července s ohledem na rekordní posilu Darwina Núňeze. Jak to dopadlo? Jihoamerický forvard z Uruguaye nás posadil na zadek čtyřmi góly za poločas! 🙂

Věděli jste, že…

  • Liverpool není zvyklý rozhazovat, ale za Darwina Núňeze vyplatil Benfice 75 milionů eur (1,85 miliardy korun). S dalšími bonusy se částka může vyšplhat až na 100 milionů, což by z mladého kanonýra udělalo nejdražší akvizici v historii Reds. Přesto náš zápas v Lipsku ukázal, že to nemusí být peníze vyhozené do větru.
  • Do přátelského měření sil se Red Bull Lipsko s Liverpoolem utkal zatím jen dvakrát – a to v osmifinále play off Ligy mistrů 2021. Tehdy oba zápasy vyhráli Reds 2:0 a o góly se shodně podělili Salah a Mané. Senegalský útočník už se po přesunu do Bayernu samozřejmě neprosadil, ale našli se jiní kanonýři v čele s Núňezem. A německý gigant dál čeká na první gól proti Reds.

Jak to všechno probíhalo?

Dvojice delegátů Tomáš a Monika se starala o hladký průběh zájezdu v Lipsku. I díky velmi příjemným řidičům a počasí byli všichni nedočkaví vidět hvězdy „The Reds“ živě. Po odpoledním příjezdu do Lipska jsme si dali přes rozchod po městě, kde snad první zastávka směřovala do blízkého FAN shopu RB Lipska.

Vzhledem ke zničení města během dvou světových válek je v Lipsku – jako téměř ve všech velkých německých městech – poměrně málo historických budov. Mezi nejznámější osobnosti v Lipsku patří Johann Sebastian Bach, který zde v 18. století pracoval, a jehož socha se nachází před kostelem Sv. Tomáše.

Největší rozruh v centru města vyvolali samotní hráči Liverpoolu, kteří byli ubytováni v nedalekém hotelu. Dvě hodiny před zápasem jsme se společně přesunuli na stadion Red Bull Arena, před kterým nám organizátoři podávali pitnou vodu, jelikož venkovní teplota postupně nabírala na obrátkách. Z tradičních německých pokrmů jsme si vybrali Currywurst, což je německá specialita rychlého občerstvení – opečená klobása na grilu, politá kečupem a posypaná kari kořením. Přílohou je pečivo nebo hranolky.

Núňez pálil ostrými, Konaté a Keita tleskali „svým“

S přibývajícím časem se zaplňovala tribuna v obou fanouškovských sektorech. Někteří měli to štěstí a svou šikovností se ocitli tam, kde chtěli, tedy ve fanouškovském sektoru pro hosty. Ti viděli pět branek v domácí síti a zejména kanonádu 75 milionové posily, Darwina Núněze. Ten stihl vstřelit hattrick za 20 minut a na konci zápasu svým čtvrtým gólem zpečetil výsledek na 5:0.

Fanoušky RB Lipska mohl těšit fakt, že jejich bývalí hráči – Ibrahima Konaté a Naby Keita – jim nezapomněli poděkovat při odchodu ze hřiště. Krásný stadion a příjemní lidé v hledišti vytvořili atmosféru pravého přátelského setkání. Náročný den jsme ukončili cestou k autobusu a Lipsko jsme opouštěli s vědomým, že jsme viděli ty nejlepší hráče v liverpoolském dresu v čele s egyptským faraonem Mo Salahem.

„Liverpool má momentálně jedno z nejlepších mužstev ve své historii.“
Bývalý hráč The Reds Vladimír Šmicer, prosinec 2021

„Titul nám nepřeje ani celý Liverpool, natož celá Anglie.“
Trenér Klopp o nahánění se Citizens, květen 2022

Z naší nabídky doporučujeme