Zájezd měsíce: Dočká se Núňez prvního gólu právě proti Lipsku?

3 minuty čtení

Do posledního kola proháněli v Premier League mistrovský Manchester City a v Lize mistrů se dostali až do finále. Přestože fotbalisté Liverpoolu nakonec nedosáhli na žádnou z nejcennějších trofejí, mají za sebou vynikající sezonu. Během přípravy dorazí k přátelskému utkání do Lipska. Co nás v bitvě dvou účastníků Champions League čeká?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Vzestup Býků už tentokrát Mané nepřibrzdí

Jak známo, RB Lipsko působí na evropské scéně teprve krátce. Založen byl teprve v květnu 2009 a právě nyní dosahuje nejzářivějších úspěchů své krátké historie. Také proto se s Liverpoolem utkal zatím jen dvakrát – a to v osmifinále play off Ligy mistrů 2021. Tehdy oba zápasy vyhráli Reds 2:0 a o góly se shodně podělili Salah a Mané. Senegalský útočník už se po přesunu do Bayernu neprosadí. Myslíte, že se naopak poprvé prosadí Lipsko do sítě Liverpoolu?

Liverpool si vůbec vybral na přípravu naše sousedy z koncernu Red Bullu. Jen pár dní po zápase na půdě Lipska totiž Kloppovci zavítají ještě do Salcburku (vstupenka, 27. července).

Věděli jste, že…

  • Klub RB Lipsko je čtvrtým celkem, který spadá pod hlavičku Red Bull GmbH. Už před ním vznikly rakouský FC Red Bull Salzburg, americký New York Red Bulls a brazilský Red Bull Brasil.
  • V premiérové sezoně 2009–10 klub vstoupil do páté nejvyšší soutěže (Oberliga Nordost Süd), na kterou získal licenci po fúzi s Markranstädtem. SSVM se od Lipska osamostatnilo hned po ukončení úvodní sezony, v níž se „býkům“ podařilo opanovat svoji oberligovou skupinu.
  • Liverpool není zvyklý rozhazovat, ale za Darwina Núňeze vyplatil Benfice 75 milionů eur (1,85 miliardy korun). S dalšími bonusy se částka může vyšplhat až na 100 milionů, což by z mladého kanonýra udělalo nejdražší akvizici v historii Reds.

Trenér benjamínek proti rekordní posile

Těšit se můžeme na souboj dvou progresivních „německých“ trenérů. Osobu Jürgena Kloppa asi není třeba představovat, na lavičce Lipska pak sedí Domenico Tedesco – italsko-německý stratég narozený v italském Rossanu, který patří ve 36 letech k nejmladším manažerům v TOP evropských ligách. Na lavičce je od prosince 2021.

Velkým lákadlem je pro fanoušky Reds pochopitelně i „nový Cavani“ Darwin Núňez. Jak už to tak bývá, Núňez přesvědčil svůj současný tým, když ho sám trápil na hřišti. Nejlepší střelec portugalské ligy se hned dvakrát trefil ve vzájemném dvojutkání ve čtvrtfinále Ligy mistrů, z něhož postoupil Liverpool, a Klopp začal okamžitě jednat. Dočká se svého první gólu za Reds právě proti Lipsku?

RB Lipsko – Liverpool FC

  • Red Bull Arena, Lipsko
  • 21. července 2022, 19.15 hodin

„Liverpool má momentálně jedno z nejlepších mužstev ve své historii.“
Bývalý hráč The Reds Vladimír Šmicer, prosinec 2021

„Titul nám nepřeje ani celý Liverpool, natož celá Anglie.“
Trenér Klopp o nahánění se Citizens, květen 2022

Z naší nabídky doporučujeme