Zájezd měsíce: „Kámo, ty jedeš se Separem na United vs. Liverpool!“

5 minut čtení

Známý slovenský raper Separ se nechal ukecat a společně s jedním z vás ho bereme na jeden z největších zápasů v Anglii. Do soutěže o zájezd se Separem se zapojil i fanoušek Liverpoolu Dominik, který kvůli zápasu zrušil výlet s přítelkyní. Jak se dozvěděl o výhře a co pro něj znamená tento zápas, jsme si popovídali se šťastným výhercem.

Sledujte nás na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Datum: 22. srpna
Místo: Manchester, Old Trafford

Vyhecuje se United proti Liverpoolu?

Manchester United neprožívá zrovna ideální období. Terčem posměchu je trenér, hráči i samotní fanoušci na sociálních sítích. Někteří toto období prožívají až příliš a tzv. roastování jde někdy špatným směrem. Inu, nikdy není třeba zapomínat, že tímto obdobím si v minulosti prošel i Liverpool, zatímco právě United sbírali jednu trofej za druhou.

Naši kamarádi z podcastu Fotbalový VAR si často sportovně dobírají různé týmy, jejich fanoušky a hlavně sami sebe navzájem. Užívají si fotbal způsobem, jaký je většině srdcí blízký, až na některé adminy. Fotbalový VAR a FotbalTour jsou zde od toho, aby vás bavili a zároveň pomohli zažít ty nejkrásnější fotbalové momenty.

Zdroj: Instagram / futbalovy_var

Přečtěte si třeba aktuální díl Anglické snídaně, blogu o Premier Legue, kde nekorektně a bez obalu – prostě s nadsázkou – komentujeme dění v nejlepší lize světa.

👈🏼 „Toto nám poslali naši fans, že co na to říkáme? Říkáme, že se polepšíme a budeme myslet už jen pozitivně (o United),“
píše fotbalový Nikodým a Julo.

Jak se říká, derby nemá favorita. Ve prospěch United hraje fakt, že budou hnáni domácími fanoušky, ale to je bohužel v současnosti jediná výhoda. Liverpool půjde jasně po krku zlomenému United, který ale může případné vítězství pořádně nakopnout. Jakkoli dopadne zápas, pondělní večer bude plný emocí ze všech stran. Svůj první zápas Liverpoolu živě zažije také šťastný výherce soutěže o zájezd se Separem, Dominik.

„Očekávání ze zájezdu jsou velká, kluky sleduji už dlouhou dobu a působí velmi v pohodě, dělají perfektní práci a opravdu se těším na zážitek s nimi. A samozřejmě jít se Separem, to je bomba!“

Zdroj: Instagram / futbalovy_var

To si ze mě dělá Separ srandu?!

Dominik právě jel na kole do obchodu a tehdy mu zavolala přítelkyně s tím, že jaký měl den. Obyčejná cesta za potravinami se změnila jedním upozorněním na Instagramu na životní moment. „Kouknu se na telefon a vidím, že mě Separ označil v příspěvku, rozburácelo se mi srdce, odhodil jsem kolo a raději jsem si sedl pod strom,“ popisuje prvotní pocity Dominik, který následně křičel přítelkyni do telefonu: „Já jsem vyhrál!!!“

Přítelkyně byla ve stejném šoku a začala trochu panikařit, protože tušila, že zápas bude ve stejnou dobu, jako jejich dlouho plánovaná dovolená s rodiči. A opravdu, bylo tomu tak. Museli zrušit dovolenou a vybrat jiné datum, protože nechat si ujít zápas United – Liverpool, to by byl doslova sportovní hřích.

Kamarádi také neotáleli a ze sociálních sítí se spustila lavina zpráv. Hlavně nejlepší kamarád, Michal (fanoušek Chelsea), se kterým se často dobírají, reagoval spontánně:

„Kámo, co ti ****, ty jedeš se Separem a Julem na Liverpool!“

Fotbal miluju a jako každý chlapec jsem začal s podáváním míčů starším

Fotbalem se baví od malička. Už jako malý kluk, který podával míče při zápasech „áčka“ ve slovenské Zemplinské Teplici, doufal, že i on si zahraje velký fotbal. Skvělá parta kamarádů je základ toho, proč má Dominik tento sport tak rád. „Parta v Teplici byla parádní, bylo to zejména o zábavě a fotbal jsme si skutečně užívali,“ vzpomínal na zatím nejlepší fotbalové roky.

Už za pár dní, společně s dalšími téměř 75 tisíci fanoušky, si naplno užije úplně jiný fotbal! Jeden z nejikoničtějších stadionů světa, Old Trafford, přivítá svého největšího rivala Liverpool, jehož fanouškem je právě zmiňovaný Domminik. To, že jde o zápas dvou největších klubů v Anglii, dokazuje i fakt, že Manchester United je rekordmanem v počtu titulů (20) právě před Liverpoolem (19).

Dominik (v horní řadě druhý zleva) v barvách FC Liverpool na futsalovém turnaji fanklubů v Trnavě, 2015

Začalo to Istanbulem v roce 2005

Finále LM byl nezapomenutelný moment pro mnohé fanoušky Liverpoolu. Tehdy jen 10letý Dominik vzpomíná na středeční večer a na to, jak naštvaná byla jeho máma: „Po poločase na mě křičela, abych už šel spát, protože ráno nevstanu do školy.“ V té době nebyly v takovém rozmachu sociální sítě a jeden z mála způsobů, jak zjistit výsledek, byl teletext. Po památném obratu v Istanbulu začala cesta, která trvá dodnes.

Lásku k liverpoolskému FC zpečetil nakonec přestup Martina Škrtela, který v té době patřil mezi nejlepší slovenské fotbalisty. „Na zápase Liverpoolu jsem ještě nebyl, ale měl jsem možnost být alespoň na liverpoolském srazu v Košicích a futsalovém turnaji fanklubů v Trnavě,“ popisuje své zkušenosti s fanděním Dominik.

Z United bych bral jedině Eriksena a Ronalda

S kámoši už delší dobu plánoval zájezd na Premier League, ale to, co se děje nyní, Dominik popsal jako „dar z nebes“. Podle jeho vlastních slov je stále největší favorit na vítězství v lize Manchester City a rovněž vyzdvihl progres Arsenalu, který podobně jako v minulosti Liverpool, buduje velmi kvalitní kádr se sympatickým herním projevem.

„United je ve velkých problémech a je vidět, že nemají žádný herní systém. Nikdo neví, jak a co vlastně hrají. Každému jsou momentálně k smíchu, ale to byl kdysi i Liverpool. Takže je jen otázka času, kdy se tak velký klub, jako je Manchester United, z toho dostane.“

Ze současného kádru United by si Dominik uměl představit v dresu Liverpoolu jen dánského tvůrce hry Eriksena a v poslední době médii často zmiňovaného Cristiana Ronalda. Naopak je velmi rád, že Maguire obléká dres Rudých ďáblů a ne Liverpoolu.

Jak to nakonec dopadlo, to se dozvíme brzy. Sledujte naše sociální sítě a nabídky na ty nejlepší zápasy Premier League.

FotbalTour, z lásky ke sportu!