Wimbledon, to je magnet na české úspěchy!

2 minuty čtení

Londýn je hlavním městem sportu. Jedna sportovní akce ale i tam ční nad ostatní – Wimbledon! A právě jediný travnatý grandslam sezony je turnajem zaslíbeným českým tenistkám. Navrátilová, Novotná, Kvitová a Vondroušová. Ty všechny zvedly nad hlavu posvátný talíř!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Rekordmanka All England Clubu

Vůbec nejčastější vítězkou Wimbledonu v takzvané otevřené éře je Martina Navrátilová, která se radovala z prvenství v All England Clubu hned devětkrát (1978, 1979, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1990). Žádná jiná tenistka na světě nic podobného nezopakovala. A jak si ještě dobře pamatujete, letos naposledy převzala vítězný pohár z rukou princezny z Walesu Catherine tenistka z pražské Štvanice Markéta Vondroušová.

Jednou Novotná, dvakrát Kvitová

To ale není v podání českých tenistek na Wimbledonu všechno. V pro nás tak úspěšném sportovním roce 1998 nevyhrála jen naše hokejová reprezentace Nagano, ale o pár měsíců později se na Wimbledonu radovala Jana Novotná. Napravila tak rok starou finálovou porážku s Martinou Hingisovou.

V současné éře pak dvakrát zvítězila Petra Kvitová, která porazila ve finále v roce 2011 Marii Šarapovou a v roce 2014 Eugenie Bouchardovou. Blízko titulu byla v roce 2021 také Karolína Plíšková, ale bývalá světová jednička ve třísetové finálové bitvě nakonec podlehla Australance Ashleigh Bartyové. Až letos v červenci došla na úplný vrchol Markéta Vondroušová.

Devět Češek ve světové stovce!

Český ženský tenis patří poslední roky mezi absolutní světovou špičku. Je až s podivem, kde se bere v naší malé zemičce tolik talentovaných tenistek, které se dokáží probojovat minimálně do širší světové špičky.

Aktuálně najdeme v první světové stovce celkem devět tenistek (8. Kvitová, 10. Vondroušová, 12. Krejčíková, 18. Muchová, 23. Plíšková, 29. Bouzková, 36. Siniaková, 55. Fruhvirtová, 59. Nosková) a další talentované dívky je následují. Kateřina Siniaková navíc vede žebříček WTA ve čtyřhře, druhá je opět naše Barbora Krejčíková.

S cestovní kanceláří FotbalTour.cz se podíváte na všechny grandslamové turnaje sezony. Letos jsme vyrazili i na zlatý Wimbledon, kde se naši klienti vyfotili s pozdější vítězkou dámské dvouhry Markétou Vondroušovou. Podívejte se sami:

Zážitek, na který se vyplatí počkat

Legendární Wimbledon v All England Clubu by měl alespoň jednou za život nasát na vlastní kůži každý fanoušek tenisu. Tradiční bílé oblečení, neobyčejný travnatý povrch a samozřejmě jahody se šlehačkou, to je zážitek, který jinde nenajdete.

Už nyní pro vás máme na webu nabídku Wimbledonu pro rok 2024 za zaváděcí first minute ceny. Zajistěte si dechberoucí zážitek dopředu, ať se máte celý rok na co těšit!