Vyrazte s námi na reprízu finále EURO Itálie – Anglie na slavné San Siro!

3 minuty čtení

Italové potřebují napravit blamáž z kvalifikace o mistrovství světa, Angličané zase mají po finále evropského šampionátu ve Wembley na tohoto soupeře spadeno. Zápas Ligy národů na milánském San Siru nabídne úchvatnou podívanou, vyrazte s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Oba reprezentační výběry se utkají před elektrizující atmosférou, kterou jsou horkokrevní Italové tak známí. Navíc se dá očekávat vyrovnaná podívaná. Souboje Itálie a Anglie vždy přinesly napínavý zápas, který skončil buď remízou nebo výhrou maximálně o jeden gól. Nedávné EURO navíc dodává hodně pikantní náboj.

TAHÁK ZÁPASU: Dva nesmiřitelní rivalové v legendárním San Siru, na kterém už se moc tak velkých bitev neodehraje

Skončí tím jedna velká éra italského fotbalu. Plán milánských fotbalových klubů AC a Interu na demolici ikonického stadionu San Siro a výstavbu nové arény se posunul blíže realizaci už v roce 2020. Italští památkáři proti zboření San Sira neměly námitky. San Siro, jež patří městu, už podle tamní městské rady nemá architektonický význam, který by bránil jeho stržení. Kvůli několika rekonstrukcím zbyla z původního stadionu otevřeného v roce 1926 jen malá část.

San Siro, oficiálně nesoucí jméno Stadio Giuseppe Meazza podle legendárního hráče Interu, který krátce nastupoval i za AC, bylo otevřeno v roce 1926 a od té doby prošlo několikrát rekonstrukcí. Jeho případná modernizace by prý mohla spolknout více času a peněz než výstavba nového stadionu. Navíc by oba milánské kluby musely nějaký čas hrát jinde. Právě zápas Itálie – Anglie tak klidně může být jednou z posledních velkých bitev na tomto legendárním stadionu.

SOUBOJ ZÁPASU: Harry Kane a spol. proti skálopevné obraně Italů

  • Po vlažném začátku letošní sezony, možná i způsobeném zklamáním z nedotaženého přestupu do Manchesteru City, se postupně Harry Kane opět rozjel na plné obrátky. Ve dvojici s Heung-Min Sonem byl tradičním postrachem obran v Premier League. Nakonec kohouty společně dotáhli do Ligy mistrů.
  • Harry Kane nasázel v Premier League 17 branek a přidal devět asistencí. A na jeho střeleckou potenci bude opět spoléhat i reprezentace Albionu, kterou chce jako kapitán konečně dotáhnout na absolutní vrchol světového fotbalu.
  • Na San Siru proti němu ale bude stát skálopevná obrana Italů. Bude velmi zajímavé sledovat souboj talentem obdařené ofenzívy Albionu s propracovanou defenzívou italského kouče Roberta Manciniho.

Další opory obou reprezentací:
Itálie: Donnarumma, Jorginho, Barella, Tonali, Chiesa, Immobile, Insigne.
Anglie: Sterling, Mount, Sancho, Saka, Rice, Pickford.

LIGA NÁRODŮ S FOTBALTOUR.CZ

Chtěli byste být u toho? Právě prestižní reprezentační zápasy jsou po skončení ligových a evropských pohárových soutěží tím největším šlágrem. Proto neváhejte a vybírejte z naší nabídky: