Vinicius Júnior – postrach obran v Lize mistrů

2 minuty čtení

Ze začátku kariéry mu byla vyčítána právě koncovka. Každý viděl, jak obrovský talent v něm dřímá, ale jak se přiblížil brance soupeře, často si vysloužil posměch soupeřů. Góly a asistence chyběly. Postupem sezon se ale ukázalo, že šlo jen o mladickou nerozvážnost a momentálně je Vinicius Júnior postrachem obran jak v domácí La Lize, tak v Lize mistrů.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Svůj fenomenální rozkvět prokazuje také na té nejvyšší úrovni – ve vyřazovací fázi Champions League proti těm nejlepším obranám starého kontinentu.

A také už má na svém kontě zářez, o kterém sní každý začínající fotbalista – rozhodující gól ve finále Ligy mistrů, což se mu povedlo v květnu 2022 proti Liverpoolu.

15 zápasů = 10 gólů a 12 asistencí

V posledních 15 zápasech play off Ligy mistrů posbíral dohromady 10 gólů a 12 asistencí, v průměru má tedy skoro jeden a půl kanadský bod na zápas (1,46). Pouze jednou z těchto 15 sledovaných utkání navíc vyšel střelecky naprázdno, konkrétně před více než dvěma roky – 12. dubna 2022 proti Chelsea.

🅰 Ajax
🅰 Manchester City
🅰 Atalanta
⚽⚽ Liverpool
❌ Chelsea
🅰 PSG
🅰🅰 Chelsea
⚽ Manchester City
⚽ Liverpool
⚽⚽🅰 Liverpool
🅰🅰🅰 Chelsea
⚽ Manchester City
⚽ Lipsko
🅰🅰 Manchester City
⚽⚽ Bayern

Nástupce Cristiana Ronalda?

Real Madrid je hegemonem Ligy mistrů. Bílý balet vyhrál milionářskou soutěž už čtrnáctkrát, druhým nejúspěšnějším klubem je AC Milán se sedmi tituly. Když se řekne Liga mistrů a Real Madrid, každému asi vyskočí jméno Cristiana Ronalda.

Portugalská ikona se ve vyřazovací části Champions League každoročně proměnila v nezastavitelné monstrum. Své účinkování v Lize mistrů zakončila s bilancí 140 branek ve 183 zápasech, největší porce připadla právě na jeho účinkování v Realu – 105 gólů ve 101 zápasech.

Nyní se ale po odchodu Ronalda a Karima Benzemy očekává největší útočná hrozba od Viniho a ten naplňuje očekávání beze zbytku.

Evropské poháry se řítí ke svému konci. Buďte u toho s námi!

Chcete zažít magické kouzlo Realu Madrid v Lize mistrů na vlastní kůži? Postoupí podle vás do finále Paris St. Germain a Real Madrid, což by pravděpodobně znamenalo, že by Kylian Mbappé odehrál v dresu Pařížanů svůj poslední zápas paradoxně právě proti celku, kam se v létě nejspíš chystá odejít?

Buďte s námi u posledních letošních bitev evropských pohárů, stačí si jen vybrat!

  • Liga mistrů: PSG – Dortmund (nabídka)
  • Liga mistrů: Real Madrid – B. Mnichov (nabídka)
  • Výlet do Dublinu během finále Evropské ligy (nabídka)
  • Výlet do Londýna během finále Ligy mistrů (nabídka)

KOMPLETNÍ NABÍDKA EVROPSKÝCH POHÁRŮ