VIDEOBLOG: Jak se po Evropě slaví tituly? Naše fanoušky nejvíce uchvátil Ajax!

4 minuty čtení

Soutěže po celé Evropě vrcholí a k zisku titulů neodmyslitelně patří také bouřlivé oslavy. Nejen o tom v našem videoblogu. Pokud vás zajímají další novinky a informace k návratu fanoušků na tribuny, sledujte naše sociální sítě.

Šampaňské stříká proudem, leje se do pohárů, nechybí ani mistrovské doutníky a oslavy s fanoušky – nejen přímo na stadionu po posledním zápase, ale mnohdy i s odstupem pár dní mimo arény. Však si vzpomeňme na narvané Staroměstské náměstí po hokejových zlatých úspěších na olympiádě v Naganu nebo na světových šampionátech.

Tak si pojďme projít, kde a jak se slavilo v posledních týdnech, kdy vrcholí fotbalové i hokejové soutěže. Nasajme atmosféru, dostaňme se do centra dění a vraťme se alespoň na chvilku do normálu. Další bouřlivé oslavy budou během dalších dní jen přibývat, vždyť třeba Citizens stačí v Premier League k jistotě jedna jediná výhra, nebo jakákoliv ztráta městského rivala Manchesteru United. A Rudí ďáblové mají po posledních dnech svých problémů dost…

Naopak ještě nějaký ten týden si budou muset počkat na vyvrcholení sezony třeba fandové ve Španělsku, kde mohou na titul v La Lize pomýšlet až do posledního kola čtyři manšafty – Atlético Madrid, Real Madrid, Barcelona a Sevilla.

Hokejisté Ocelářů Třinec po zisku titulu slavili společně v kabině a o pár dní později se projeli otevřeným autobusem po městě, aby zamávali svým fanouškům. I to stálo za to!

Ani fotbalisté Slavie Praha si nezopakovali loňskou spontánní oslavu před stadionem. Vychutnejme si oslavy bezprostředně po mistrovském utkání s Plzní (5:1) a následně v kabině!

Velmi kvalitně umí slavit Rusové. Hokejovou KHL letos ovládl Avangard Omsk s českým brankářem Šimonem Hrubcem. Adept reprezentačního dresu se po návratu do Čech nechal slyšet, že někteří hráči asi slaví ještě teď.

Na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu jsme zveřejnili anketu, jak jsou pro fanoušky následné oslavy titulu důležité. Hned 56 % hlasujících řeklo, že jsou velmi důležité, protože je pro ně sounáležitost s klubem a hráči klíčová. Zhruba 36 % pak uvedlo, že spíše ano, protože chápou, že to k titulům zkrátka patří. A jen drtivá menšina následné bujaré oslavy buď nevyhledává (7 %), nebo je vůbec nezajímají a jde jim jen o výsledek (1 %).

Vůbec nejvíce si oslavy podle naší ankety užili fanoušci Ajaxu (51 %, dále Interu Milán 33 % a Omsku 16 %,) tak si jejich „párty“ pojďme užít.

Fandové Interu Milán slaví Scudetto po jedenácti letech. Oslavy probíhaly na hlavním milánském náměstí Piazza del Duomo, jehož dominantou je Katedrála Narození Panny Marie. Nabídku zájezdů na Inter Milán naleznete ZDE.

Přejít do FAN shopu