VIDEO: Zlatanova NEJ. Deset angažmá, deset neskutečných branek

5 minut čtení

Kariéra legendárního Zlatana Ibrahimoviče je u konce. Trofeje, okázalé hlášky, ale i grandiózní góly. To vše ke švédskému bombarďákovi patří. V kariéře zapsal celkem deset angažmá. To znamená deset úžasných branek!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích
Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

MALMÖ FF

Vybíráme gól proti Moss FK. Byl to totiž osudový gól. Unešení byli všichni přítomní – tedy i skauti. Tehdy nadchnul i trenéra Gunners Arsena Wengera, nicméně byl to Ajax, kdo Zlatana získal. Nizozemský klub neváhal a na doporučení skauta Lea Beenhakkera vysázel na stůl tehdy rekordních 7,8 milionů eur.

AJAX

Ibrahimovič se tímto gólem dostal na světovou scénu. Na celém gólu je neskutečné vlastně vše. Od jeho umu a techniky až po to, že na tak krátkém prostoru překonal celou obranu – včetně stejného hráče hned dvakrát – a pak chladnokrevně zasunul míč do sítě a užíval si ovace.

JUVENTUS

Itálie mu sedla na první dobrou. Gól proti Římu budiž skvělým příkladem. Nejprve si na půlce předkopne akrobaticky míč. Pak se za ním žene a bránící protihráč mu nedělá problém. Prostě jde k zemi. To vše předtím, než si urostlý Švéd zpracuje míč a vystřelí tvrdě a přesně pod víko.

INTER MILÁN

Na Ibrahimovičovy akrobatické kopy jsme za tu dobu víceméně zvyklí, už nás to prostě nepřekvapuje, ale v době, kdy hrál pod Josém Mourinhem za Inter, to bylo něco nevídaného.

BARCELONA

Na působení v Barceloně sice nevzpomíná moc rád, ale i tam dal desítky gólů a získal několik trofejí. A taky dal neskutečné góly. Třeba jako ten proti Zaragoze. V úctyhodné dálce od branky si sebevědomě stoupl k míči a… No, podívejte se sami.

AC MILÁN

Další gól z uctivé dálky. Na první pohled bezhlavý nákop Ibrahimovič doběhnul, vyhrál souboj a na pár milisekund zkontroloval, co se děje – kde je gólman, branka a jak by to šlo provést. Kop provedl dokonale a hráči Lecce byli diváky výjimečného momentu.

PARIS SAINT GERMAIN

Neskutečná bomba z dálky – a na té nejblyštivější scéně, v Lize mistrů. Nevíme, co je lepší: zda fakt, že se Ibrahimovič rozhodl prostě napálit míč z první, nebo to, že se mu podařilo dát míči dokonalou rotaci, která ho zavedla do šibenice.

MANCHESTER UNITED

Do Manchesteru přicházel s velkou pompou. Tu naplnil. Hned v prvním ostrém zápase vyhrál pro United anglický superpohár. Nebyl to sice žádný extra gól, zato jím smetl ze stolu spekulace, které hovořily o jeho nepřipravenosti na anglický fotbal.

LA GALAXY

V zápase označovaném jako kalifornské El Clasico to pro Ibrahimoviče nebyl špatný způsob, jak vstřelit svůj 500. gól v kariéře. Že to nestačí? Dobře. Pak vězte, že to byl jeho první gól v MLS vůbec.

ŠVÉDSKO

Po americké anabázi sice následoval návrat do italského AC, nicméně to vynecháme. Legendou se stal i ve švédském národním dresu. Jeho gól do sítě Anglie vešel do historie. Nelze než smeknout.

 

DARUJTE SVÝM BLÍZKÝM DÁRKOVOU POUKÁZKU NA VSTUPENKU ČI ZÁJEZD