Verstappen překonal legendárního Sennu. Byli jsme u toho!

3 minuty čtení

Stovky našich klientů pozorovaly díky FotbalTour.cz na vlastní oči dominanci Maxe Verstappena na Velké ceně Rakouska Formule 1 v nedalekém Spielbergu. Holandský suverén navíc před našimi zraky kousek za hranicemi překonal rekord Ayrtona Senny. Přečtěte si, jak celá „oranžová“ párty na Red Bull Ringu vypadala.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Celý víkend nám i fanouškům opět po roce ukázal, že výlet na Formule 1 není jen o samotném závodění. Celý Red Bull Ring, FAN zóna a přilehlé okolí se na tři dny proměnily v obrovskou párty, které převládaly pochopitelně zejména oranžové barvy.

Orange Army, jak si přezdívají fanoušci Maxe Verstappena, ovládli atmosféru a my všichni jsme se společně s nimi bavili jak přes den na tribunách, tak večer (a někteří třeba i přes celou noc – každému podle chuti) ve FAN zóně. Kromě jídla a pití nepřeberného množství jsme si vyzkoušeli jízdu v F1 i sami na oficiálním simulátoru. Však se sami podívejte, jak vypadá taková párty v podání formulových nadšenců – ZDE.

Doprovodným závodům dominovalo Staňkovo maximum

Našim klientům a milovníkům motosportu, které jsme do Spielbergu dopravili, jsme nabízeli vstupenky všech dostupných kategorií a to vždy jak na celý víkend, tak na samotný hlavní program v neděli. Že se ale vyplatí vyrazit na celý víkend, to nám ukázaly nejen večerní párty, ale také doprovodné závody. Mimo hlavního taháku v podobě F1 se jely v Rakousku také kompletní programy Formule 2, Formule 3 a šampionátu Porsche Mobil 1 Supercup.

Obrovskou radost nám udělal kousek za hranicemi jediný český zástupce v celém tomto formulovém kolosu pro letošní sezonu. Právě před stovkami českých vlajek na tribunách a na nejbližším závodě od České republiky totiž zajel český talent Roman Staněk v F2 své letošní maximum. V sobotním sprintu dojel po výborném výkonu na šesté příčce. Jeho dosavadním nejlepším počinem letos bylo sedmé místo v Monaku. V neděli už bohužel musel odstoupit kvůli technickým problémům z průběžné sedmé pozice.

Verstappen už je před Sennou. Kdo bude další?

Co se týče samotného nedělního závodu F1, tak lídr z Holandska Max Verstappen znovu dominoval a právě v Rakousku před našimi zraky překonal svým 42. vítězstvím v kariéře i legendárního Brazilce Ayrtona Sennu.

Nyní jsou v Nizozemcově dosahu i Alain Prost (51) a Sebastian Vettel (53). V historické tabulce se tak může dostat až na třetí místo. I pokud by ale Verstappen udržel v dalších letech svou současnou formu, případné překonání Hamiltona a Schumachera by mu nejspíše ještě několik let zabralo. Druhý Schumacher vyhrál 91 závodů, první Hamilton dokonce 103, tam není „SuperMax“ ani v půlce cesty.

Demonstrace síly? Box v posledním kole

Pětadvacetiletý obhájce titulu si mohl ve Velké ceně Rakouska, domácím závodě pro Red Bull, dovolit v závěru zajet do boxů a připsat si ještě bonusový bod za nejrychlejší kolo. Tím jen demonstroval svou sílu v cestě za titulovým hattrickem. Druhý skončil Charles Leclerc z Ferrari a na třetí místo se vyšvihl Verstappenův týmový kolega Sergio Pérez. Verstappen nenašel přemožitele v kvalifikaci, sprintu ani v nedělním závodě.

My jsme si každopádně celé formulové šílenství užívali od pátku do neděle plnými doušky. Zájezdy na Formule 1 nejsou jen o samotném nedělním hlavním závodě, ale o spojení komunity, která žije motorsportem, navazování nových přátelství a užívání si zážitků, na které budeme ještě dlouho vzpomínat. Vždyť se také kolem Red Bull Ringu sešlo přes 200 tisíc fanoušků, to už je pořádná nálož.

Z naší nabídky doporučujeme

Chcete být u festivalu světového fenoménu příště i vy? Vyrazte s námi třeba do maďarského Hungaroringu. Maďarská zastávka Formule 1 je do konce sezony tou nejbližší od Čech, kterou můžete navštívit. Navíc nabízí spojení návštěvy F1 a krásné Budapešti, jejíž centrum je od okruhu vzdálené jen nějakých 25 minut cesty.

Vezměte svou drahou polovičku, kamarády nebo třeba rodinu a vyrazte na Formule 1 do Maďarska!