Úvod F1: nadšení Tifosi, jejich Ferrari je bezchybné

3 minuty čtení

Po letech trápení začalo Ferrari přesně tak, jak si Tifosi přáli. Tým během prvních tří závodů ukázal své ambice, a hlavně v životní formě jezdícího Charlese Leclerca. Velká cena se o víkendu poprvé v sezoně objeví v Evropě. Vzhledem k výbornému vstupu do sezony je téměř jisté, že italští fanoušci zahalí okolí své „domácí zavodní dráhy“ do červené barvy.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Investice do vývoje se vyplatila

„Příští rok se budeme dobře bavit, uvidíte!“ řekl Mattia Binotto do rádia jezdci Charlesi Leclercovi, když v minulé sezoně vypadl z posledního závodu roku v Abú Zabí. Tehdy ještě nikdo ani netušil, že týmový šéf bude mít nakonec pravdu. Scuderia Ferrari je po třech závodech v čele mistrovství světa jednotlivců i v čele pořadí poháru konstruktérů. Leclerc vyhrál závody v Bahrajnu a Austrálii, čímž se mu v krátkém sledu podařilo zdvojnásobit počet osobních vítězství. Kromě toho se také postavil na pódium v Saudské Arábii. Jeho kolega Sainz byl na pódiu dvakrát, v Austrálii závod předčasně ukončil.

Náhoda, nebo skutečná kvalita?

Leclerc momentálně vede světový šampionát s čtyřiatřiceti bodovým náskokem. O šancích na titul ale nechce mluvit, zní spíše opatrně: „Máme za sebou jen tři závody, takže je těžké myslet na titul. Na naše auto je spoleh, je silné. Doufám, že to tak zůstane. Jestli ano, máme šanci.“ Jeho soupeři navíc kupí chyby s téměř pravidelnou přesností. Například úřadující mistr světa Max Verstappen už musel dvakrát předčasně vzdát závod.

I tak se ale v každém závodě jednalo v podstatě o souboj těchto dvou. Oba mají agresivní styl, který nás bude provázat celou sezonou. Čtveřice Sainz, Pérez, Hamilton a Russel by se k nim určitě přidala ráda co nejdřív.

Legendární Imola a historie všude kolem

Imola je co by kamenem dohodil od Maranella, kde se nachází muzeum Ferrari a restaurace Montana, kde večeřeli ti nejslavnější jezdci historie Formule 1. V nedaleké Modeně najdeme původní továrnu a také muzeum Enza Ferrariho.

V den závodu se očekává plný dům, jelikož Ferrari bude jasným favoritem. Pokud červení vyhrají, bude to jejich nejúspěšnější úvod sezony od mistrovského ročníku v roce 2008. Jestli Leclerc získá v obou závodech i body navíc za nejrychlejší kolo, mohl by mít na kontě nejvíc bodů po prvních čtyřech závodech v historii Formule 1, a sice 105.

Kdo je Charles Leclerc?

Celé jméno: Charles Marc Hervé Perceval Leclerc

Místo narození: Monte Carlo, Monako

Tým: Scuderia Ferrari

Vítězství v závodech: 4 (2019: Belgie, Itálie; 2022: Bahrajn, Austrálie)

Další úspěchy:

Ve věku 19 let a 356 dní se stal nejmladším šampionem Formule 1, navíc jako nováček a první monacký závodník, jenž vyhrál závod F1. Stal se také 26: jezdcem F1, jenž dosáhl na tzv. Grand Slam během jednoho víkendu (vítěz kvalifikace i hlavního závodu, a navíc nejrychlejší kolo).

Zdroj: planetf1.com

KOMPLETNÍ NABÍDKU NA FORMULI 1 najdete ZDE.