Ultrašlágry v jarní části evropských pohárů! Kdo podle nás postoupí?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Po losu vyřazovací části evropských pohárů zavládlo mezi fanoušky nadšení. To jsou zápasy! Každá ze tří soutěží nabídne hned několik utkání, které k televizím přilákají miliony lidí. Které dva zápasy z každé soutěže nejvíce lákají? A kdo podle nás postoupí?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Liga mistrů

Liverpool – Real Madrid

V Evropě byste moc tradičnějších a slavnějších klubů nenašli. Možná je trochu škoda, že do čtvrtfinále může postoupit pouze jeden z nich, ale fotbalové soutěže jsou neúprosné. Jisté je, že to bude obří zážitek. Anfield, Santiago Bernabeu, světové hvězdy a znělka LM. Nic víc asi není.

Náš tip: Real Madrid

Champions League = Real Madrid. Královský klub k soutěži přitahuje magické pouto. Prostě umí. Jestli hledáte důkaz, podívejte se na vyřazovací část minulého ročníku. Liverpool na tom není nejlíp, Real postoupí.

PSG – Bayern Mnichov

I zde se těžko hledají slova. Bez nadsázky jde o předčasné finále, moc lepších týmů byste na planetě nenašli. Bayern profičel skupinou se stoprocentní bilancí, PSG se muselo spokojit s druhým místem. Tip na mini příběh? Messiho odplata za vysmívaný výsledek 2:8.

Náš tip: Bayern Mnichov

V lize to na podzim nebylo nic moc, v Evropě ale ano. A navíc, Bayern si nemůže dovolit další vypadnutí – zvlášť po poslední ostudě s Villarealem. Paříž je v lize neporazitelná, ale když nastoupí v Evropě, je to těžší. Dvakrát například ztratila s Benficou. Konsolidovaný Bayern předčí pařížské individuality.

👉 Kompletní los Ligy mistrů ZDE

Evropská liga

Barcelona – Manchester United

Pro mnohé spíše Barcelona vs. Cristiano Ronaldo. Jenže aby v tu dobu ještě Ronaldo v United byl! Spekulace stranou, jde o souboj titánů, kteří se neradi potkávají pouze v Evropské lize. Ambice mají vyšší, ukázat to budou chtít i ve vzájemném dvojzápase.

Náš tip: Barcelona

Barcelona působí mnohem lepším dojmem než United. U Angličanů je to pořád stejná písnička. Krok dopředu, dva zpátky. Pro Barcelonu hraje i jedna statistika: United v Evropě šestkrát za sebou vypadli se španělským soupeřem.

Salzburg – AS Řím

Na první pohled nevýrazný souboj. Opak je ale pravdou. Střetnou se dvě teorie. Salzburg roky těží z výjimečné akademie, hrají energický a rychlý fotbal. Na druhé straně pragmatický Mourinho, jehož zajímá pouze výsledek.

Náš tip: Salzburg

Jedna z mnoha sportovních poboček Red Bullu by se ráda z domácího hegemona stala také evropskou štikou. Nyní je k tomu ideální příležitost. Jejich fotbal se AS nebude vůbec dobře bránit.

Evropská konferenční liga

Braga – Fiorentina

Portugalská Braga hrála v posledním zápase skupiny o všechno. A zvládla to, v Evropě přežila až do jara. Fialky měly postup jasný, ze slabé skupiny to byla povinnost. V Serii A se nachází v klidém středu tabulky, ale chtějí víc.

Náš tip: Fiorentina

Italský klub, jehož barvy hájí Antonín Barák, musí prokázat větší kvalitu než Portugalci. Ti se sice ve své lize drž nahoře, ale úroveň portugalské ligy nedosahuje té italské. Jména jako Jovič, Barák či Ikone musí Fialky dotalčit dál.

Lazio – Kluž

Slávisty proklínaná Kluž si zahraje se slovutným soupeřem. Lazio v lize válí, poradilo si například s AS, Fiorentinou nebo Atalantou. Kluž je spíše podprůměrným klubem. Jedinou šanci bude mít, pokud je Římané podcení.

Náš tip: Lazio

Pokud k utkání Lazio přistoupí tak, jak má, s klidem postoupí. Kvalita týmu je někde jinde. Systémem, organizací i individualitami. Faktor může hrát i to, že Římané smolně vypadli z EL. Je to přidaná motivace.

👉 Kompletní los Evropské ligy a Konferenční ligy

Zaujal vás některý ze šlágrů a chtěli byste se podívat, jak to dopadne? Pak si zápas vyberte a jeďte s námi! Vyberte si ze široké nabídky zájezdů a zažijte evropské poháry na vlastní oči.

Z naší nabídky doporučujeme