UFC v Paříži přinese elektrizující atmosféru a titulový podtext

3 minuty čtení
autor: Jakub Vaverka

Zažít naživo atmosféru největší organizace MMA na světě je nezapomenutelný zážitek. Proto kdykoli Ultimate Fighting Championship zavítá do Evropy, je to sportovní svátek. Další vystoupení UFC na starém kontinentu se uskuteční začátkem září v Paříži.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

UFC v Paříži s podtextem titulu

Hlavním zápasem UFC v Paříži bude souboj mezi oblíbencem místních fanoušků Cyrilem Ganem a moldavským bojovníkem Sergheiem Spivacem. Francouzský „Bon Gamin“ je v žebříčku organizace v těžké váze na druhém místě, zatímco jeho soupeř je momentálně osmý. Rodák z Paříže má na svém kontě zatím 13 profesionálních zápasů, z nichž dokázal v 11 případech zvítězit.

Prohrál pouze s legendárním Jonem Jonesem a nebezpečným Francisem Ngannouem. Právě tyto porážky však definovaly dosavadní Ganeovu kariéru. Když dostal šanci na titul, nepodařilo se mu to. Není však žádný začátečník. Ciryl uspěl v zápasech proti Tai Tuivasovi, Derricku Lewisovi a Jairzinhovi Rozenstruikovi. I nadále patří mezi nejsilnější jména v těžké váze UFC.

Gane potřebuje výhry jako sůl. Na nedávném UFC v Londýně se Tom Aspinall nechal slyšet, že na začátku září odcestuje do Francie, aby se podíval na zápas mezi „Bon Gaminem“ a Spivacem, protože by si poté rád vzal vítěze do klece. A vzhledem k vývoji situace v těžké váze půjde lepší z trojice Gane, Aspinall, Spivac do titulového zápasu proti vítězi zápasu Jon Jones-Stipe Miocic.

Událost, která láká

Ciryl Gane tak stojí před jedním ze zápasů pravdy, ale nebude jediný, kdo se bude chtít předvést před francouzským publikem, které se v minulosti nejednou ukázalo jako jedno z mimořádně temperamentních. Francouzská dvojka muší váhy Manom Fiorotová se utká se zkušenou Rose Namajunasovou, čeká nás také zajímavý souboj mezi Volkanem Oezdemirem a Azamatem Murzakanovem, také mezi další domácí bojovnicí Zarah Fairnovou a Američankou Hailey Cowanovou.

Další zápasy budou postupně přibývat, přičemž celá akce je naplánována na sobotu 2. září 2023 v pařížské Accor Areně.

Francouzské hlavní město s sebou přináší nepřeberné množství nabídek, od kulturních památek, jako jsou Louvre a Eiffelova věž, přes velké množství tradičních náměstí, ulic a zákoutí až po gastronomii na nejvyšší úrovni. Spojení vrcholné akce ve světě smíšených bojových umění s návštěvou Paříže se zdá být velmi vhodnou možností. Navíc se bude jednat o konec letního období, a proto bude v současnosti probíhající turistický boom na mírném ústupu, což může leckomuvyhovovat.

🥊 ZÁJEZD na UFC v PAŘÍŽI 🇫🇷