UFC 223: Čeká nás nejočekávanější zápas roku!

Píše Vladimír Bilohuščin, šefredaktor portálu www.svetmma.sk

Už jen týdny nás dělí od souboje, který očekává celý svět. Proti sobě se totiž postaví dočasný šampion lehké váhy Tony Ferguson a neporažený Khabib Nurmagomedov. Nebude to ale pouze tento duel, který bude na UFC 223 zvedat ze židlí. I když nám při pohledu na lehkou váhu probleskne hlavou jméno Conor McGregor, není to pouze Ir, kdo patří mezi absolutní světovou špičku. McGregor totiž svůj opasek neobhajoval rekordně dlouhou dobu a tak se pohledy upírají na dvojici Ferguson – Nurmagomedov, kteří si to v dubnu rozdají v souboji o pravděpodobně nového šampiona. Pravděpodobně proto, že po padnutí prvního úderu bude McGregor svého opasku zbaven a na ten si ještě musíme počkat. Nebude to přitom poprvé, kdy se měl tento očekávaný duel uskutečnit.

Přesně před rokem jsme totiž byli od souboje pouze den. Nurmagomedov ale nezvládl své hubnutí do váhy a po kolapsu skončil v nemocnici. Po tomto aktu už Fergus začal pochybovat, zda se souboj s Rusem někdy uskuteční, Nurmagomedov zase uvažoval o konci kariéry. Nurmagomedov se ale dokázal zmobilizovat a do klece se vrátil koncem minulého roku. A že to byl návrat jako z učebnice! Svého soupeře Edson Barboza nepustil Nurmagomedov absolutně k ničemu a ukázal, proč je po celou kariéry neporažený. Fergus si přitom v říjnu poradil s Kevinem Leem a získal tak dočasný titul lehké váhy. Bylo tedy jasné, že ke střetu světových hvězd musí přijít.

https://youtu.be/RHinAKyWyNg

Napětí by se přitom dalo krájet už nyní, vždyť slovní přestřelky sledujeme už pořádně dlouhou dobu. V souboji se dá očekávat, že Nurmagomedov přenese souboj na zem, před tím ho ale varuje trenér Fergusona Eddie Bravo. „Khabib bude nejtvrdším bojovníkem za velmi dlouhou dobu, určitě tvrdším jakým je Conor. Mnoho bojovníků se snaží dostat v souboji s Khabibom ze země, my ale ne, budeme útočit. Pokud přenese Khabib souboj na zem, poděkujeme mu. “

Prognóza duelu pokračuje i sám Ferguson, který kolem soupeře plánuje tančit a nechat ho ležet v krvi. „Nechávám se tlouci s jasným cílem, aby se soupeř vyčerpal. Ne ale v tomto případě, ta štětka se mě ani nedotkne! „“ Jsem Mexičan a mám na loktech pár sku * vene ostrých čepelí. Ať si raději dvakrát rozmyslí, zda přede mnou bude pretŕča svou tvář. Pojď ke mně chlape a zasáhnu tě kolenem. Plánuji tě nechat sku * vene krvavého. „A co na to Nurmagomedov? „Myslím, že je trochu nečitelný. Má velmi dobré kolena a lokty. Nemyslím si ale, že bojoval s někým jako jsem já, kdo vyvíjí obrovský tlak, má dobrou kontrolu na vrchu, je dobrý ve všech aspektech. Když vstoupíme do klece a zavřou se dveře, ukážu mu to. Jsem od Fergusona úplně jiný level. „

Pokud si myslíme, že Khabib byl mírný, vše na pravou míru uvedl Nurmagomedovov manažer Ali Abdelaziz. Ten věru má o Fergusona starosti. „Je mi líto Tony Fergusona, protože po 7. dubnu už pravděpodobně nebude nikdy bojovat. Obávám se jeho zdravotního stavu, opravdu vážně. Neříkám to proto, že chci promovat zápas, opravdu se o něj obávám. Řeknu vám to takhle, už nebude normální lidskou bytostí, bude ve velkých problémech. Pokud bude chtít jít s Khabibom na zem, a tam se také dostane, Khabib mu kompletně znetvoří celý obličej. „Aby toho nebylo málo, New York přinese i další trhák, který přinese odveta mezi Rose Namajunas a Joanny Jędrzejczyk.

S FutbalTour.sk tak můžete být i vy součástí psaní historie! Nabídku zájezdu na UFC 223 naleznete ZDE.