Turnaj roku UFC v exotickém Abú Dhabí: Šance, která se musí využít

4 minuty čtení
autor: Jakub Vaverka

Zažít naživo největší organizaci ve světě MMA na turnaji, který má ambice být nejlepší? A jako bonus Spojené arabské emiráty, které turistům nabízejí prakticky neomezené možnosti? Existuje způsob, jak všechny tyto aspekty spojit do jednoho – UFC 294 v Abú Dhabí.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

UFC připravuje nejlepší turnaj roku

UFC pořádá v průběhu roku řadu akcí, které aspirují na titul turnaj roku. UFC 294, které je naplánováno na 21. října 2023 ve Spojených arabských emirátech, však splňuje všechny faktory, které by taková událost měla mít. Velkou roli hraje samotné místo konání, Abú Dhabí je krásné město, v jehož blízkosti se nachází Dubaj. Je zde toho hodně k vidění, je zde několik atrakcí, které jsou pro lidi zajímavé nejen ze sportovního hlediska. Můžete se jít koupat, poznávat kulturu, vzdělávat se, ale také se můžete projet na čtyřkolkách v poušti. Jak již bylo zmíněno výše, možnosti jsou v SAE někdy opravdu neomezené.

Zdroj: uk.hotels.com

A pak je tu samotný turnaj. Zápasem hlavní karty na UFC 294 bude odveta mezi šampionem UFC v lehké váze Islamem Machačevem a brazilským reprezentantem v lehké váze Charlesem Oliveirou. Oba se spolu utkali loni v říjnu, přičemž druhý jmenovaný tehdy držel pás. Machačev se na něj skvěle připravil a po kvalitním výkonu uspěl. Nyní přichází odveta, do níž oba nastoupí s odlišnými ambicemi.

Dagestánský bojovník chce svůj pás obhájit a potvrdit svou dominanci v lehké váze, která patří v UFC k nejsledovanějším a nejvyrovnanějším. Kromě této dvojice se v ní pravidelně představují také Conor McGregor, Justin Gaethje, Michael Chandler a Tony Ferguson. Na druhou stranu Charles Oliveira ví, že pokud podruhé neporazí Machačova, titulová příležitost už v jeho aktivní kariéře nemusí přijít. Jde mu tedy téměř o vše, a proto bude zajímavé sledovat, v jakém rozpoložení se bude nacházet.

Zápasy se postupně přidávají

Nejde jen o hlavní zápas, který je sám o sobě velkým lákadlem. Ve welterové váze se utkají Brazilec Paulo Costa a Švéd čečenského původu Chamzat Chimajev. Bojovník s ruskými kořeny se chce propracovat k titulovému zápasu, chce být nejlepším zápasníkem v celé UFC a nebojí se žádného soupeře. Costa by měl být zatím největší zkouškou jeho kariéry, sám jako profesionál prohrál pouze dvakrát a v současné době se chce propracovat k další titulové příležitosti.

Je třeba dodat, že v 84 letech je šampionem Israel Adesanya. Čimajev se nejednou nechal slyšet, že ho vedení organizace nenechá s „Izzym“ bojovat, protože se bojí, že ho „popraví“.

V tuto chvíli je také ohlášen další zajímavý zápas Nassourdine Imavov vs. Ikram Aliskerov rovněž ve střední váze. Další zápasy budou postupem času přibývat, není pochyb o tom, že UFC přiváží do Spojených arabských emirátů další hvězdné zápasy.

Je to lukrativní místo, čehož jsou si šéfové organizace vědomi, a vzhledem k časovému pásmu bude UFC 294 turnajem, který bude dostupný širokému publiku v poměrně „rozumném“ čase. Spojení prvotřídní show bojových sportů s výletem do asijské exotiky může být rozhodnutím, kterého koncem října, kdy se v našich končinách začnou projevovat krátké dny a nízké teploty, nebude nikdo litovat.

ZÁJEZD NA TURNAJ UFC