Tři dny v Anglii a zážitky, na které nezapomeneme!

Gól Haalanda na vlastní oči, You’ll Never Walk Alone na vlastní uši nebo fotka s legendou United Andy Colem. Takový byl náš trip na Premier League! 

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Manchester City – Brentford 1:0, Liverpool – Luton 4:1, návštěva Goodison Parku i rozestavěného nového stadionu Evertonu a jako bonus prohlídka Old Trafford s hvězdným hostem. Tohle byla prostě paráda.

Náš další zájezd za tím nejlepším anglickým fotbalem jsme začali na Etihad Stadium, domovském stánku úřadujícího nejlepšího týmu světa Manchesteru City.

Citizens vymazali anglickou hvězdu Ivana Toneyho i celý Brentford a potvrdili, že se naučili vyhrávat i zápasy, ve kterých se jim třeba tolik nedaří. Brentford udělal vzadu jedinou chybu za celé utkání a podklouznutí stopera hned nemilosrdně trestal jako správný zabiják Erling Haaland – 1:0.

Město Beatles a Kloppa. Jak je na tom nový stadion Evertonu?

Druhý den jsme se vydali do nedalekého Liverpoolu, cesta mezi těmito dvěma městy vám zabere jen necelou hodinu. Nejprve jsme zašli do muzea legendární hudební kapely Beatles, prošli jsme si Albert Dock a pak už jsme se nechali strhnout fotbalem.

Liverpool, to nejsou jen The Reds, ale i jejich městský rival Everton. A právě Toffies aktuálně staví svůj nový supermoderní Everton Stadium přímo na pobřeží. Byli jsme se tedy podívat, v jakém je momentálně stavba stádiu. Nová aréna má nahradit Goodison Park před sezonou 2025–26.

Mimochodem pamatujete si, že právě v Evertonu také nastupoval ještě jako mladý talentovaný útočník Romelu Lukaku?

I tuto zaprášenou historii jsme si připomněli fotografií u stadionu, na které jej vítá u řeky Mersey tehdejší manažer Evertonu David Moyes – dnes šéf lavičky West Hamu, kde trénuje i české duo Vladimír Coufal a Tomáš Souček.

Nový stadion bude stát opravdu za to:

Hymna Liverpoolu na vlastní uši

Pomalu jsme se ale příjemnou procházkou přesunuli k Anfieldu, kde jsme nezapomněli zastavit u legendárních maleb s hvězdami liverpoolského fotbalu. Už nějakých pět hodin před zápasem u stadionu hrála živá hudba, popíjelo se, jedlo se a na velkoplošných obrazovkách se vysílaly záznamy utkání.

S úvodem zápasu nám naskočila husí kůže při hymně You’ll Never Walk Alone a šlo se na věc! Luton v zápase senzačně vedl, nicméně Kloppovci měli utkání jasně pod kontrolou a zdálo se být jen otázkou času, kdy protrhnou střelecké trápení.

To se nakonec stalo až po přestávce a The Reds vyhráli 4:1 po gólech van Dijka, Gakpa, Diáze a Elliota. A zažili jsme i jednou velkou premiéru. Jistě z televize znáte záběry, jak Jürgen Klopp po vítězných zápasech pumpuje se zaťatou pěstí a hecuje legendární stěnu – tribunu The Kop.

Tak podle místních to bylo právě proti Lutonu vůbec poprvé, co udělal tuto oslavu na všechny čtyři tribuny! Ani my na Anfield Road Stand, tedy na tribuně, která se až nedávno po navýšení kapacity kompletně otevřela divákům, jsme tedy o tuto oslavu nebyli ochuzeni.

Přesně tam, kde sedí Bruno Fernandes a koučuje Erik ten Hag

Navštívili jsme také Stadium Tour Old Trafford, tedy prohlídku domovského stánku United. Podívali jsme se do útrob stadionu, sedli si na místa v šatně, kde normálně sedává třeba Bruno Fernandes, postavili jsme se na tradiční cihlovou střídačku, ze které udílí pokyny manažer Erik ten Hag.

Největší odměna a příjemné překvapení ale mělo teprve přijít. Konec každé prohlídky stadionu je z pravidla ve FAN shopu. Jinak tomu samozřejmě nebylo ani u Rudých ďáblů. Na tom není nic zvláštního. To jsme ale ještě nevěděli, že na nás bude čekat ve FAN shopu také legendární Andy Cole s podpisovou akcí.

Setkání s pětinásobným šampionem Premier League

Na závěr celého tripu jsme se tedy měli tu čest vyfotit s borcem, který by možná ještě dnes leckterým útočníkům United ukázal, jak se má chovat správný zabiják ve vápně.

Můžeme se tedy pyšnit tím, že máme fotku s historicky třetím nejlepším střelcem Premier League – Andy Cole nasázel celkem 187 ligových branek a s Manchesterem United vyhrál jednou Ligu mistrů a pětkrát anglickou Premier League!

Vyrazte také na Liverpool, příště tam přijede Sparta!