TOP podívaná! Ostuda United, divočina v EKL i válec Citizens. Co uvidíme v semifinále?

4 minuty čtení

Sezona utíká jako voda a v tomto týdnu se zase přiblížila ke svému vyvrcholení. Odehrály se totiž odvety čtvrtfinále evropských soutěží. K žádným extra překvapením nedošlo, nicméně i přesto se našly zajímavé výsledky. Jak tedy vypadají semifinálové dvojice?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

OPAKOVÁNÍ Z LOŇSKA A TŘASKAVÉ DERBY

Odvety čtvrtfinále Ligy mistrů vlastně proběhly bez větších překvapení. Týmy, které si přenesly náskok z prvního utkání, ho udržely. A některé dokonce navýšily.

Jako například Real Madrid, který neměl s londýnskou Chelsea sebemenší problém a i letos ji dokázal vyřadit ve stejné fázi soutěže jako loni. Dvakrát výsledek 2:0 a velmi pohodlný postup dál.

Opakuje se ale nejen historie s Chelsea, ale také s Manchesterem City. Los totiž dopředu ukázal, že se tyto dva celky mohou střetnout spolu. A taky, že ano! City v domácím utkání přejeli Bayern nemilosrdně 3:0 a v Bavorsku se překvapení nekonalo. Týmy se sice rozloučily remízou, nicméně radovali se svěřenci Guardioly.

Pořádně žhavo bylo a bude v Itálii. V ostře sledovaném dvojutkání AC Milán proti Neapoli se nakonec dál prokousal milánský gigant. Možná trochu překvapivě, nicméně Neapoli v tomto čtvrtfinále došel dech.

Druhé semifinále bude dost možná sledovanější než to první, jelikož AC změří síly s Interem. Ten si doma pohlídal náskok z Lisabonu, kde Benfiku přehrál 2:0. V Miláně to sice byla šestigólová divočina, na postupujícím se ale nic neměnilo.

Dvojice SF Ligy mistrů:
Real Madrid – Manchester City
AC – Inter

MAGICKÁ SEVILLA A HLOŽKOVA PARÁDA

Většina fanoušků Manchesteru United vám řekne, že postup si pokazili jejich miláčci sami. Ti vedli v prvním zápase ještě deset minut před koncem 2:0, nicméně zápas skončil remízou a v odvetě Sevilla ukázala, že tohle je prostě její soutěž. A je jedno, že v La Lize je ve spodní půlce tabulky. United smázla 3:0 a živí naději na další zisk této trofeje.

V cestě bude stát Juventus, který si v odvetě zkušeně pohlídal jednogólový náskok a v Lisabonu, kde se potkal se Sportingem, remizoval 1:1.

Druhá semifinálová dvojice nabídne velmi zajímavé porovnání. Přes silný Feyenoord totiž přešel AS Řím, který si v druhém zápase vynutil prodloužení až gólem v 89. minutě. V nadstavbě přidal další dvě branky, a tak se Mourinho a spol. mohli radovat z postupu.

V cestě do finále bude stát Leverkusen, který neměl slitování s belgickým Royalem a na jeho hřišti vyhrál rozdílem třídy 4:1. Vidět byl i Adam Hložek, který zapsal gól a asistenci.

Dvojice SF Evropské ligy:
Juventus – Sevilla
AS Řím – Leverkusen

BLÁZINEC VE FLORENCII A POPRAVA GENTU

Pořádně divoko bylo v Evropské konferenční lize. Například Alkmaar předvedl dramatickou otočku, když proti Anderlechtu smazal dvougólové manko z prvního utkání a doma na penalty prošel dál.

Střetne se s West Hamem, největším favoritem na zisk trofeje. Ten si z prvního zápasu odvezl výsledek 1:1 a na London Stadium měl rozhodnout. Nicméně dokonce prohrával. Pak srovnal Antonio a po pauze vstřelili Kladiváři tři branky během osmi minut. Bylo hotovo.

Srdce plakalo fanouškům Nice, kteří už se viděli v dalším kole. Čtyři minuty před koncem ale Basilej srovnala a v prodloužení obrat dokonala. Po otočce se Slovanem Bratislava tak Švýcaři předvedli další bojovný výkon.

Fanoušci se naopak třásli ve Fiorentině. Jejich Fialky vyhráli v Polsku proti Lechu 4:1, odveta měla být formalita. Nicméně vše bylo jinak, a to, když Lech v Itálii po 69. minutách vedl 3:0. Tragédii pak Italové zažehnali dvěma brankami, šlo však o zdvižený prst.

Dvojice SF Evropské konferenční ligy:
Fiorentina – Basilej
West Ham – Alkmaar

VSTUPENKY a ZÁJEZDY na EVROPSKÉ POHÁRY