To málokdo čekal. Kteří borci z Premier League mají překvapivě dlouhou kariéru?

4 minuty čtení

Ne každý hráč má talent na to, aby v osmnácti nakouknul do prvního týmu a díky svým schopnostem v něm vydržel do konce kariéry. Někteří borci si to musí vydřít poctivou prací, byť fotbalový um někdy není na takové úrovni. Kterých pět hráčů mělo v Premier League překvapivě dlouhé kariéry?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

SEAMUS COLEMAN

Přestože během prvních let v Premier League trochu přeskakoval mezi kluby, Colemanova kariéra je opravdu působivá, protože za Everton hraje od roku 2009.

Předtím, než podepsal smlouvu s Evertonem, hrál nějaký čas na hostování v Blackpoolu, ale nejprve hrál tři sezony za Sligo Rovers. Celkově si Coleman jako hráč Premier League vybudoval velmi dobrou pověst a díky jeho dlouhodobé výkonnosti stojí za všimnutí. Nikdy nebude mít lesk superhvězdy, ale legendy Toffees ano.

LEWIS DUNK

Lewis Dunk, 31letý stoper Brightonu, působí v klubu už 13 let. Klub z jihu Anglie je tedy jediný klub, za který hrál, s malou přestávkou v roce 2013, kdy hrál jeden měsíc za Bristol City.

Dunk začal svou mládežnickou kariéru ve Wimbledonu a v roce 2003 se připojil k akademii Brightonu. V prvním týmu debutoval v roce 2010 a v sezóně 2010/11 byl součástí týmu, který získal titul v League One. V sezóně 2016/17 dosáhl Dunk s Brightonem postupu do Premier League a byl zařazen do týmu roku PFA Championship. Od sezony 2019/20 se pak Dunk stal kapitánem Brightonu.

JOE GOMEZ

Ačkoli délka jeho kariéry může být vnímána pouze jako průměrná, Joe Gomez stojí za zmínku, protože je také nejmladším hráčem na tomto seznamu. V pouhých 26 letech hraje Gomez za svůj současný klub Liverpool FC už 8 let!

Poté, co hrál jeden rok v týmu Charltonu do osmnácti let, byl podepsán Liverpoolem za 4,9 milionu eur, což je na byla tehdy za tak mladého hráče velmi vysoká částka. Je z něj mistr ligy, na kontě má v PL přes sto zápasů. Byly časy, kdy mu fanoušci nevěřili, ale Angličan je stále věrným služebníkem klubu.

JOEL WARD

Navzdory rychle klesající tržní hodnotě Joel Ward stále má smlouvu s Crystal Palace, a to již 12 let.

Co se týče jeho kariéry v Premier League, v profesionálních klubech působí od roku 2008 a za tu dobu odehrál desítky zápasů a samozřejmě vydělal hodně peněz. Je mu třiatřicet let a stále se drží v základní sestavě Eagles. Na pravém bekovi je jasnou volbou a taktéž se řadí mezi klubové legendy. V létě mu bude končit smlouva, ale za dobré služby se dá čekat její prodloužení.

SOLLY MARCH

V neposlední řadě jsme z tohoto seznamu nemohli vyloučit Sollyho Marche. V Brightonu působí od roku 2011, nejprve jako hráč akademie, poté jako právoplatný člen A-týmu, který pomohl dostat klub do Premier League.

Díky své pracovitosti a nasazení se stal oblíbencem fanoušků. A co z něj dělá pravděpodobně nejpůsobivějšího hráče na tomto seznamu, je to, že po takové době jeho tržní hodnota jen stoupá a v době psaní tohoto článku činí 22 milionů eur, což je velmi dobré číslo.

I proto máme rádi Premier League. Nejsou to jen nablýskané stadiony a milionové hvězdy. Kouzlo ostrovního fotbalu dotvářejí i zkušení harcovníci, kteří se i přes pochyby jiných v lize drží. Jen tak dál!

ZÁJEZDY NA PREMIER LEAGUE