The Last Dance: Ronaldo vs. Messi

3 minuty čtení

Ještě naposledy se proti sobě postaví nejlepší fotbalisté všech dob. ⚽🔥 Zažijte jejich poslední bitvu na vlastní oči! 👀 To všechno ve společnosti FotbalTour v dovolenkové destinaci Rijádu.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Al Nassr vyzve Inter Miami. Ještě před rokem by taková zpráva nikoho nezajímala. Ve fotbalovém světě, kde se ale mění realita z minuty na minutu, může za rok uplynout spousta vody. Dnešní optikou znamená přátelský zápas Al Nassru s Interem Miami poslední vzájemný zápas dvou velikánů – Cristiana Ronalda a Lionela Messiho.

Vynalezli elixír mládí?

Co vlastně oba spojuje? Oba jednoznačně patří mezi nejlepší fotbalisty všech dob. O tom není pochyb. Někteří milují toho a nemají rádi druhého, jiní to mají naopak. Do jisté míry rozdělují fotbalovou společnost naší generace, ale jedno je jisté – jeden bez druhého by nebyli takoví, jací jsou.

Copak vynalezli elixír na věčné mládí? Jednomu je šestatřicet. Druhému o dva roky víc. Dávno by si mohli užívat sportovního důchodu, jenže ti dva ne. Dál bortí fotbalové rekordy a ženou se za výzvami, na které dokážou dosáhnout jen oni dva. Nejlepší z nejlepších, prostě mohykáni.

Kdo z nich je vlastně lepší?

Pětinásobný držitel Zlatého míče Ronaldo a Messi, který letos obdržel ocenění už poosmé, se dosud potkali jako soupeři na hřišti ve 36 zápasech, poprvé v roce 2008. Také podle počtu vítězství je úspěšnější Messi, a to v poměru 16–11.

Poprvé hráli v zápase proti sobě, když byl Manchester United vylosován proti Barceloně v semifinále Ligy mistrů 2007–08 a Cristiano s Leem se proti sobě okamžitě postavili jako hlavní rivalové. Do finále tehdy postoupili Ronaldovo Rudí ďáblové z Manchesteru.

O rok později se utkali ve finále Champions League – hrálo se 27. května 2009 v Římě. Další hvězdná válka byla znovu medializována jako vyřešení toho, kdo je nejlepším hráčem na světě. Vlastně se to řeší po celé jejich kariéry. Tentokrát vyhrála Barcelona 2:0.

Saúdská enklává proti bývalé Barceloně

Zápas All Nassr – Inter Miami, to ale samozřejmě nejsou jen dvě vyzdvihované hvězdy. Za Al Nassr nastupují kromě slavné CR7 také další světoví fotbalisté jako Aymeric Laporte, Marcelo Brozovič, Anderson Talisca nebo Sadio Mané.

Po boku Messiho v miamském dresu zase válčí bývalí spoluhráči ze slavné éry Barcelony – Jordi Alba, Sergio Busquets a nově také Luis Suaréz. A majitelem miamského klubu není nikdo jiný než bývalá hvězda Manchesteru United David Beckham.

Také samotný Rijád je městem, které rozhodně stojí za vidění a v poslední době se tam nejen kvůli fotbalu vydává čím dál tím více cestovatelů a objevitelů dosud neobjeveného.

Moderní město Rijád, které má aktuálně kolem sedmi milionů obyvatel, nabízí turistům třeba přístav Džidda (brána do Arábie), palác Murabba, muzeum Royal Saudi Air Force Museum nebo skalní ráj Jibal Hisma. Průměrná teplota v Rijádu je navíc 26 stupňů, takže máte vynikající příležitost utéct z pochmurné české zimy za africkým teplem.

👉 AL NASSR – INTER MIAMI V RIJÁDU 👈