Synové slavných v Premier League? Kromě Haalanda potomek Beckhama či Kluiverta

3 minuty čtení

Znáte to – jablko nepadá daleko od stromu. V případě slavných fotbalistů to mnohdy platí. A to i v současnosti. Do Premier League se totiž valí synové legend. Erling Haaland je kapitolou samu pro sebe, ale co třeba takový Romeo Beckham?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích
Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

ROMEO BECKHAM

V roce 2015 byl Romeo Beckham propuštěn z akademie Arsenalu. S fotbalem chtěl končit, vždyť se rozhodl, že se bude věnovat tenisu, dokonce trénoval s Andym Murraym.

Stará láska nerezaví a k fotbalu se zase vrátil. Beckham zahájil svou profesionální fotbalovou kariéru v roce 2021, kdy hrál za Fort Lauderdale nižší lize v USA. V roce 2022 si připsal 20 vystoupení za rezervu Interu Miami, v nichž zaznamenal dva góly a 10 asistencí.

Dvacetiletý borec za sebou má angažmá v rezervě Brentfordu, kam zamířil v lednu na hostování. A celku z Premier League se Romeo líbil natolik, že bude pokračovat!

„V lednu jsme Romea dostali do našeho týmu a byl fantastický. Měl úžasný závěr sezony,“
chválil slavného potomka trenér Neil MacFarlane.

JUSTIN KLUIVERT

Justin Kluivert prošel akademií Ajaxu po vzoru svého otce Patricka. V roce 2017 debutoval v prvním týmu a za Ajax odehrál 56 zápasů ve všech soutěžích, v nichž vstřelil 13 gólů.

Výborná forma mu vynesla místo v nizozemské reprezentaci v roce 2018, kde si připsal první reprezentační start proti Portugalsku. Kluivertovi se tak stali prvními „teenage“ debutanty z řad otce a syna v historii Nizozemska.

Kluivert se během letního přestupového období 2018 přesunul za 15 milionů liber do AS Řím, kde začal stagnovat, a tak si zkusil i hostování ve Valencii či v Nice. V červnu přestoupil do Bournemouthu.

Bývalý útočník Ajaxu a Barcelony Patrick Kluivert je v Nizozemsku i ve světě považován za fotbalovou ikonu, v kariéře nastřílel 199 klubových gólů a získal tituly ve Španělsku a Nizozemsku, včetně Ligy mistrů s Ajaxem v roce 1995.

ERLING HAALAND

K superstřelci snad jen krátce. Erling Haaland strávil začátky své kariéry v rodném Norsku v týmech Bryne a Molde, ale až jeho přestup do RB Salzburg v roce 2019 znamenal skutečný vzestup jeho kariéry. Nastřílel tam 29 gólů ve 27 vystoupeních, což mu vyneslo přestup do Borussie Dortmund.

Jeho gólový účet v Německu byl také neskutečný, Haaland nasázel 86 gólů v pouhých 89 zápasech, čímž si loni vysloužil přestup do Manchesteru City, za který hrál i jeho otec.

Jeho kariéra je však rozhodně na hony vzdálená kariéře Alfi-Inge Haalanda, který strávil svou kariéru v obraně a ve středu pole za Bryne, Nottingham Forest, Leeds United a City, než jeho kariéru fakticky ukončil zákrok Roye Keana.

ALEXIS MAC ALLISTER

Pokud jste někdy chtěli znát odpověď na otázku, jestli je lepší Lionel Messi, nebo Diego Maradona, nejlépe uděláte, když si sednete s oběma Mac Allisterovými a vyzpovídáte je. Oba totiž měli to štěstí a s ikonami hráli!

Mac Allister starší byl v Argentině úspěšným levým obráncem, především v týmech Boca Juniors a Argentinos Juniors, a dokonce třikrát nastoupil za národní tým, kde hrál po boku Maradony i Diega Simeoneho.

Mac Allister mladší si také buduje pěknou kariéru. Tento reprezentační záložník, který před svým letním příchodem do Liverpoolu pravidelně nastupoval v Premier Leaguer za Brighton, se v zimě stal výraznou postavou Argentiny, když La Albiceleste získali svůj třetí titul na mistrovství světa.

VSTUPENKY a ZÁJEZDY na Premier League