Super Bowl 2024: Největší zápas v historii amerického sportu

4 minuty čtení

Finále NFL je každoročně největším sportovním svátkem v USA. V příštím kalendářním roce bude mít kultovní Super Bowl premiéru ve státě Nevada. Nedaleko Las Vegas se již připravuje velká akce, která spojí sportovní výkony a boj o trofej Vince Lombardiho s prvotřídní show.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Super Bowl bude mít premiéru v Las Vegas

Super Bowl LVIII je naplánován na únor 2024, a finále NFL tak napíše svůj 58. ročník. Ještě nikdy v historii se tento prestižní zápas nehrál ve státě Nevada. To se nyní změní, oblast Las Vegas zažije další velký sportovní svátek. Vedoucí představitelé největších amerických sportovních lig vědí, že proslulé „město hříchu“ má obrovský potenciál.

Hokejový klub Golden Knights, který v roce 2023 získal Stanley Cup, je ve Vegas plně etablován. V probíhající sezóně slavila úspěch basketbalová NBA se svým historicky prvním turnajem, který vyvrcholil v T-Mobile Areně. Las Vegas je pravidelným dějištěm prestižních zápasů UFC a ve sportovním kalendáři už má své místo i Velká cena Formule 1 ve Vegas.

Nyní je na řadě americký fotbal. Sport, který spolu s baseballem nemá v zámoří konkurenci. NFL si uvědomila potenciál Vegas a v roce 2020 byla organizace Raiders, do té doby sídlící v kalifornském Oaklandu, přesunuta do nevadské pouště. Super Bowl v Paradise přináší prakticky neomezené možnosti pro diváky i sponzory. Celková návštěvnost finále NFL by podle zámořských zpráv mohla být největší v historii.

Místo dění: Stadion Allegiant

Místem konání Super Bowlu 2024 bude Allegiant Stadium v Paradise v americkém státě Nevada. Na tomto stadionu hraje své domácí zápasy tým Las Vegas Raiders. Jedná se o jeden z nejkrásnějších a nejmodernějších stadionů v celých Spojených státech amerických. Byl otevřen v roce 2020 a má kapacitu 65 tisíc míst, kterou lze zvýšit na více než 71 tisíc. Výstavba trvala přibližně tři roky a stála téměř 2 miliardy dolarů.

A co ikonická Halftime Show, o které se každoročně mluví přinejmenším stejně jako o samotném dění na hřišti? V roce 2024 vystoupí o poločasové přestávce kultovní zpěvák R&B Usher. Mezi jeho největší hity patří písně jako „You Make Me Wanna“ , „Nice and Slow“ a „My Way“.

Kdo může být v akci?

V roce 2023 se Kansas City Chiefs v čele se svou největší hvězdou Patrickem Mahomesem stali šampiony NFL. Tento quarterback se nakonec stal nejužitečnějším hráčem zápasu, v němž Chiefs porazili Philadelphii Eagles 38:35. Dějištěm zápasu byl stadion State Farm Stadium ve městě Glendale ve státě Arizona.

Kansas City patří k favoritům i letos, ve hře jsou také neporažení Eagles. Zámořské sázkové kanceláře do čela žebříčku tlačí také týmy jako San Francisco 49ers, Miami Dolphins, Dallas Cowboys a Jacksonville Jaguars známé svými zápasy v Evropě. Překvapit mohou také Buffalo Bills, Cincinnati Bengals nebo dokonce Detroit Lions a Baltimore Ravens.


Patrick Mahomes

Bude se psát historie

První Super Bowl v historii v Las Vegas. Finále jedné z nejsledovanějších sportovních lig na světě, americké NFL. „Město hříchu“ dokáže ze všedních událostí udělat velkolepou podívanou. Bude zajímavé sledovat, co se Vegas podaří udělat z události, která má všechny předpoklady stát se nezapomenutelnou. Sledovanost Super Bowlu a cena za vteřinu reklamního spotu během tohoto duelu by měly trhat rekordy. Hodně bude také záležet na tom, jaké kluby nakonec na stadionu Allegiant Stadium budou hrát.

Návštěvu tohoto zápasu můžete doplnit zápasem NHL s Golden Knights, návštěvou nedalekého ikonického Grand Canyonu nebo poznáním pravého městského ruchu, kulturního života a kasin v samotném Las Vegas. To vše má jen jednu nevýhodu, po návštěvě Super Bowlu 2024 bude laťka zážitků nastavena příliš vysoko.

ZÁJEZD NA SUPER BOWL (9. – 14. 2. 2024) 🇺🇸