Stovky fanoušků do Norimberku! Jak se líbila premiéra Arsenalu očima klienta?

4 minuty čtení

Zájezdy za evropskými velkokluby kousek za hranice České republiky jsou každoročním zpestřením a zkrácením okurkové sezony. Stejně jako loni s námi i letos vyrazily stovky fanoušků do Norimberku, kde opět po roce rozbalil svůj základní tábor Arsenal. Jak se našim klientům líbilo?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

„S FotbalTourem už jsem byl na Bayernu Mnichov mnohokrát, na slovenské reprezentaci v Lichtenjštensku, na vítězství Liverpoolu na hřišti RB Lipsko, několikrát na maďarském derby Ferencváros – Újpést, dále CZ Bělehrad – Partizan Bělehrad, Lech Poznaň – Legia Waršava, AC Milán – Inter Milán, na Petře Vlhové při Světovém poháru v Semmeringu, lodí na Rapid – Austria Vídeň a tak dále,“ vyjmenovává náš sběratel zážitků Vašek.

A může tedy směle porovnávat. Na vlastní oči viděli fanoušci Arsenalu premiéru Kaie Havertze, který přišel na sever Londýna z Chelsea. V Norimberku se dočkal nejhlasitějšího přivítání ze všech, jak jinak – doma v Německu. Kromě něho zaujali necelých 20 tisíc diváků na tribuně třeba dva 16 letí mladíci z akademie Arsenalu. Ethan Nwaneri a Myles Lewis-Skelly jsou budoucností Kanonýrů, tato jména si zapamatujte!

Teleport k Emirates Stadium? Norimberk se oblékl do červené

Celý zájezd nabídl fantastickou atmosféru. Užili jsme si nejen samotné utkání, které skončilo remízou 1:1, ale také už dlouhé hodiny před zápasem. Norimberk se oblékl do červené. Fandit Arsenalu dorazili nejen fanoušci z České republiky, Slovenska a dalších přilehlých zemí, ale i přímo Londýňané. Viděli i bizarní gól domácích, který zajistil pro celek ze 2. Bundesligy cennou remízu. „Vzhledem k tomu, že kondice byla v této fázi v plenkách, nebylo překvapením, že ke konci prvního poločasu se začal zápas vyrovnávat,“ nabízí Vašo odborný úsudek.

Ostatně o samotný výsledek v prvním přípravném utkání zase tolik nešlo. Důležité bylo, jak moc se lidé bavili. Centrum Norimberku se proměnilo v jednu velkou londýnskou show. Jakoby nás teleport přenesl do ulic kolem Emirates Stadium. Zpívalo se, hodovalo a pivo teklo proudem. Angličané si pochutnávali v ostrovních barev hlavně na Guinnessu, my jsme ochutnávali místní bavorská pivka.

Také mimo zápasový den si užijete Norimberku do sytosti. Sportovní fanoušci se podívali k zimnímu stadionu Nürberger Arena Versicherung, domovskému stánku celku z nejvyšší hokeje soutěže v Německu DEL – Nürnberg Ice Tigers, nebo si zblízka prohlédli zatáčky starého Nürburgringu, motoristického okruhu, který v minulosti hostil i Velkou cenu Německa Formule 1.

Však se podívejte sami, jak náš zájezd vypadal: ZDE.

Historické milníky i ochutnávka norimberských klobás

I samotné město nás nadchlo. Historické centrum, takzvaný Altstadt, nabízí spoustu historických památek a architektury, která stojí za vidění a zvěčnění do svých památníčků. Město bylo zničeno nálety v roce 1945, ale při obnově byla zachována historická síť ulic, takže nic nepoznáte. Viděli jsme Hauptmarkt s kašnou Schöner Brunnen a dominantním kostelem Frauenkirche. Pokud budete v Norimberku v zimě, právě tady jsou krásné vánoční trhy.

I na letní výlet se ale Norimberk vyplatí navštívit. Kousek od samotného historického centra najdete zase kostel Lorenzkirche, naproti němu Nassauer Haus nebo historickou sýpku Mauthalle. A právě v Norimberku je i Německé národní muzeum. „Krásné město, výborné pivo a za návštěvu stál i hrad a justiční palác, kde probíhal Norimberský proces. Nebo třeba nádherný FAN shop, v němž najdete kromě suvenýrů 1. FC Norimberk i suvenýry spřátelených klubů – Schalke 04 z Gelsenkirchenu a Rapidu Vídeň,“ dodává Vašo.

Pochopitelně nemohla chybět ani ochutnávka norimberských klobás, to je prostě klasika. My jsme zvolili tradiční německou hospůdku Bratwurstglöcklein a bylo to super, můžeme vřele doporučit! Najdete tu místní klobásky v každé podobě – v restauracích třeba se zelím, chlebem, křenem a hořčicí nebo s lehkým bramborovým salátem, na ulici zase jako street food jen tak do housky. A stejně tak potom na stadionu. Tak zase za rok, Norimberku!

A kam příště? Z naší nabídky doporučujeme:

Nyní se Arsenal připravuje na sezonu v Americe, ale hned po svém návratu ho čeká Emirates Cup proti AS Monako, nebo ještě před startem ligové sezony Community Shield proti Manchesteru City. Buďte s námi u bitvy dvou nejlepších celků loňského ročníku, bude se rozdělovat první letošní trofej!

A nebo byste chtěli být u premiéry Barcelony na jejím dočasném stánku Olympijském stadionu Montjuic, kam dorazí Tottenham? Vybírejte a vydejte se s námi za zážitky!

  • FOTBAL: Letecký zájezd na Emirates Cup Arsenal – AS Monaco (Londýn – Emirates, kompletní nabídka)
  • FOTBAL: Letecký zájezd na Community Shield Man. City – Arsenal (Londýn – Wembley, kompletní nabídka)
  • FOTBAL: Letecký zájezd na Gamper Trophy Barcelona – Tottenham  (Montjuic, kompletní nabídka)
  • FOTBAL: Letecký zájezd na tři zápasy Serie A za víkend (Itálie, kompletní nabídka)
  • FOTBAL: Lionel Messi v zámořské MLS (New York, kompletní nabídka)