Srpen ve znamení bojů o trofeje: Arsenal, Barca, Bayern nebo američtí basketbalisté

3 minuty čtení
autor: Jakub Vaverka

Nejen fotbaloví nadšenci se už těší na srpen, kdy opět začne nová sezóna. Zažijte zápasy o první trofeje sezony na vlastní kůži. A pokud vám fotbal není blízký, co třeba basketbal v Emirátech nebo box ve Velké Británii?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Kdo získá první anglickou trofej sezóny?

Manchester City získal v minulé sezóně treble, ale to už je v tuto chvíli minulostí. Cityzens vyzvou 6. srpna v bájném londýnském Wembley vicemistra Arsenal. Ve hře bude první letošní trofej, Community Shield. Gunners, posíleni o Declana Rice nebo Kaie Havertze, chtějí začít sezonu skalpem šampionů. Otázkou je, co na to Pep Guardiola, Erling Haaland nebo Kevin De Bruyne.

👉 Community Shield: Manchester City – Arsenal (letecky)

 

Bayern Mnichov jako jasný favorit

Bayern Mnichov získal v minulé sezoně německý titul po bláznivém závěru sezony. Bavoři potvrdili svou ligovou dominanci, DFB Pokal získalo stále se zlepšující Lipsko. RB by rád pozitivně překvapil a odvezl si domů i německý Superpohár, ale FCB bude připraven. Fanoušci, kteří dávají přednost cestování autobusem před letadlem, mají 12. srpna jedinečnou příležitost vidět fantastický zápas nedaleko hranic.

👉 Německý superpohár: B. Mnichov – Lipsko (autobusem)

 

Omlazení Američané mají co nabídnout

Na konci léta je na programu mistrovství světa v basketbale. Ještě předtím se však uskuteční přípravný turnaj ve Spojených arabských emirátech, na kterém nebude chybět ani americká reprezentace. Američané letos na šampionát vyšlou omlazený kádr, ale nebudou v něm chybět hvězdy z elitní NBA. Zažijte v exotickém prostředí na vlastní kůži hráče typu Paolo Bancher, Tyrese Haliburton, Jalen Brunson, Anthony Edwards a Mikal Bridges.

https://youtu.be/aPNoJfnj8Vc

👉 Basketbal: dva zápasy Team USA v Emirátech (letecky)

 

Tottenham Hotspur s možností získat trofej

Tottenham je často terčem posměchu, že jedinou trofej, kterou za posledních deset let získal, je z přípravného turnaje Audi Cup v Mnichově. Letos byli Kohouti pozváni na Joan Gamper Trophy, což je trofej, kterou FC Barcelona každoročně zakončuje přípravu. Osmého srpna tak budou mít Kohouti nejen možnost dobře se naladit na sezonu 2023/2024, ale také přidat do vitríny trofej, kterou má málokdo.

👉 Gamper Trophy: FC Barcelona – Tottenham (letecky)

 

Odveta, na kterou se čekalo

Anthony Joshua se s Dillianem Whytem utkal v prosinci 2015 a tehdy ho porazil TKO v sedmém kole. Po osmi letech přijde 12. srpna v londýnské O2 Areně očekávaná odveta. Rivalita mezi těmito dvěma boxery je přímo hmatatelná. Whyte by rád potvrdil vzestupnou tendenci svých výkonů, zatímco Joshua chce dát všem najevo, že na něj tento soupeř ani po téměř deseti letech nevyzraje.

👉 Box: Joshua – Whyte II (letecky)