Spartu čeká v Evropské lize turecké peklo se spoustou hvězd

3 minuty čtení

Zaha, Icardi, Ziyech nebo Mertens. Letenští se mají v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy na co těšit. Mnohanásobný turecký mistr Galatasaray Istanbul jistě přichystá úřadujícím českým mistrům pořádné padesátitisícové peklo. První zápas se hraje 15. února v Istanbulu, odveta o týden později na Letné.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Galatasaray a AC Milán, to byly největší strašáky v osudí. A právě na turecký velkoklub tým kapitána Ladislava Krejčího skutečně narazí. Zároveň ale Sparta není bez šance. Je třeba připomenout, že Galatasaray v Lize mistrů vypadl ze základní skupiny, z níž do další fáze postoupila Kodaň. Ano, ta Kodaň, která v předkole milionářské soutěže vyřadila Letenské až se štěstím na penalty.

Venkovní výhra po třech letech rozlouskla postupové drama

V rozhodujícím zápase na hřišti Arisu Limassol se Sparta radovala z venkovní pohárové výhry po třech letech. Naposledy se to Letenským podařilo na hřišti Celticu Glasgow 5. listopadu 2020. Tehdy zvítězil tým kouče Václava Kotala 4:1 po hattricku Lukáše Juliše a jedné brance Ladislava Krejčího staršího. Z tehdejší základní sestavy už ve Spartě působí pouze David Pavelka, Ladislav Krejčí mladší a Adam Karabec. Na střídačce byl ještě Martin Vitík.

Skupina, v níž bojovala letos v Evropské lize o postup Sparta, byla vůbec velmi dramatická. Před posledním zápasem v Limassolu reálně hrozilo i poslední čtvrté místo, které by znamenalo konec v evropských pohárech pro tuto sezonu. A naopak ještě ve druhé půli posledního kola, když panoval v souběžně hraném utkání Betis – Rangers nerozhodný stav, byla v živé tabulce Sparta chvilku první. To by znamenalo, že by v této fázi soutěže měla volno, stejně jako Slavia.

Nakonec ale Rangers vstřelili rozhodující gól a Sparta jde dál ze druhé příčky. Favorizovaný Betis skončil v zamotané skupině až třetí a zahraje si pouze Evropskou konferenční ligu.

Ohlasy z Letné: Těžký a atraktivní soupeř

Brian Priske, trenér: „Už před losem jsme věděli, že náš čeká těžký soupeř a že, nehledě na to koho nám vylosují, poměříme síly s top mužstvem, které na podzim hrálo skupinu Ligy mistrů. Galatasaray rozhodně je týmem s vysokou kvalitou, s velkou ofenzivní silou a skvělými individualitami. V Istanbulu nás zároveň bude čekat fantastická kulisa, na druhou stranu víme, že doma na Letné můžeme dosáhnout čehokoliv. Na obě únorová utkání se tedy moc těšíme.“

Lukáš Haraslín, útočník: „Dostali jsme atraktivního soupeře. Galatasaray je několikanásobným tureckým mistrem, takže nás čeká zajímavý a náročný zápas. Víme, jakou atmosféru dokážou turečtí fanoušci vytvořit, ale my známe svoje kvality. Doma jsme silní, což může být v odvetě naší výhodou. Chceme ten dvojzápas zvládnout a postoupit do osmifinále.“

Jakub Pešek, záložník: „S losem jsem spokojený. Když jsem viděl možné soupeře, tak se přiznám, že jsem tipoval Galatasaray. Jsem šťastný, že to takhle dopadlo a že se budeme moci porovnat se skvělým týmem. Nečeká nás nic jednoduchého, ale věřím, že uděláme maximum a budeme úspěšní. Těším se i do Turecka, kde bude skvělá atmosféra. Věřím, že odveta v Praze bude taky dost pekelná, a že nám naši fanoušci hodně pomůžou.“

Zažijte s námi svátek fotbalu

Vycestujte s námi do Istanbulu a podpořte Spartu na horké půdě, kde se fanoušci Galatasaray s jistotou postarají o nezapomenutelnou atmosféru! Vidět na vlastní oči letenské borce proti hvězdám světového fotbalu jako jsou Zaha, Icardi, Ziyech nebo Mertens bude jistě stát za to!

Losovala se také Liga mistrů, kde nad ostatní šlágry ční dvojzápas Neapole s Barcelonou. Utkají se tedy úřadující italští a španělští mistři. Real Madrid se zase představí kousek za našimi hranicemi v německém Lipsku a úřadující šampiony Manchester City čeká Kodaň. Vyberte si z naší bohaté nabídky.

KOMPLETNÍ NABÍDKA EVROPSKÝCH POHÁRŮ