Španělské giganty trápí zranění hvězd. Spojí se proti systému?

2 minuty čtení

Bellingham, Vinicius, Gavi, De Jong a další. Zraněných opor u španělských rivalů – a pochopitelně nejen tam – přibývá. S tím pochopitelně přibývá i debat, jestli je ještě aktuální program profesionálních fotbalistů bezpečný.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Evropské poháry, ligové soutěže, národní poháry a reprezentace (kvalifikace, Liga národů, vrcholné šampionáty). Zápasů přibývá, ale může na to být vůbec lidské tělo připraveno? Ozývat už se začínají i samotné kluby.

Gavi přijde o Euro, Barcelona zvažuje žalobu

Barcelona potvrdila, že Gavi utrpěl úplné roztržení předního zkříženého vazu v pravém koleni a související zranění laterálního menisku. Nyní podstoupí operaci, po které bude vydána nová lékařská aktualizace. Jisté je, že si Gavi tuto sezónu nezahraje, nebude se ho týkat EURO 2024 a vynechá 7–9 měsíců.

Když pak jeho spoluhráč z Barcelony Ferran Torres skóroval za tým Španělska, měl pod dresem Gaviho triko na podporu. Barcelona dokonce zvažuje žalobu RFEF kvůli tomu, že Gavi byl zapojen do zbytečného zápasu a také hrozí tím, že omezí své hráče na reprezentaci. Během této repre pauzy se zranili také Haaland, Bowen, Zaire-Emery nebo Son.

Také v konkurenčním Realu Madrid, kterému chybí Bellingham, Vinicius nebo Tchouameni, jsou velmi naštvaní. Rozpis zápasů je podle královského klubu šílený. O to víc, když se v příští sezoně změní formát Ligy mistrů. Proto Florentino Peréz nadále bojuje za Superligu.

V Realu Madrid se domnívají, že je na čase urychleně zaútočit na celý systém. Domnívají se také, že odpovědné orgány musí změnit harmonogram mistrovství světa, EURO, Copa America a dalších kvalifikací s cílem snížit jejich počet.

Spojí se odvěcí rivalové?

Je tedy možné, že se dva úhlavní rivalové spojí, aby dosáhli svého. Momentálně asi chtějí hlavně vytvořit tlak. Zápasů je skutečně hodně, a pokud nikdo nebude protestovat, systém se nezmění. Real a Barca patří mezi největší kluby na světě, takže tlak vytvoří velký, mají také hodně hráčů v národních týmech.

O zraněné hráče přicházejí nejen během reprezentačních přestávek i další velkokluby. Jen pro zajímavost, ACL ale neznamená nutně konec kariéry. Dokonce je i několik hráčů, kteří se po této takřka roční nucené pauze vrátili lepší, než byli kdykoliv dřív. Jmenovat můžeme Radamela Falcca, Alessandra Del Piera nebo Ruuda van Nistelrooye. Ti všichni utrpěli vážné zranění kolene relativně na začátku kariéry, a přesto udělali velkou díru do fotbalového světa.

Hvězdy španělského fotbalu naživo

Oba španělské velkokluby ale mají i bez svých klenotů obrovskou kvalitu. Letos se čeká boj o španělský titul až do posledních kol. Velké ambice mají oba celky také v Champions League.

Chtěli byste je zažít na vlastní kůži? Máme pro vás bohatou nabídku. Zápasy Realu s Granadou a Barcelony s Atléticem Madrid můžete navštívit dokonce během jediného zájezdu! Jedny letenky, jedna parta a tři nejslavnější španělské kluby naživo.